Preporuka: „Moj novi život – kako ostvariti svoje snove pobijedivši strah i negativne emocije“

„Moj novi život – kako ostvariti svoje snove pobijedivši strah i negativne emocije“
Lucia Giovannini, naklada Znanje

Jeste li ikada nešto željeli promijeniti u svom životu, a da ste se pri tome uvijek bojali nepoznatog i radije ostali u poznatoj situaciji ma koliko loša bila i uvjeravali se da nema veze, da je to sve u redu i da tamo negdje nema ništa bolje za vas? Vjerujem da dosta od vas je. Još je gore ako vam je život zaista dobar, ali vi osjećate da nije dobar za vas i da vam treba nešto drugačije. Upravo taj strah naš je najveći neprijatelj kojeg treba savladati da bismo mogli krenuti u novi i drugačiji život. No međutim, strah je sasvim normalna i prirodna reakcija na nešto novo, nešto čega se ne treba plašiti i nešto o čemu treba razmišljati – od kuda je on došao, kada i zašto smo tu situaciju povezali s baš tom emocijom i zašto smo reagirali na taj način. Pri tome se uvijek polazi od toga da mi sami kontroliramo svoje misli, a temeljem toga svoje osjećaje i ponašanje, sami donosimo svoje odluke i svoje izbore – a izbor uvijek postoji.

Koliko smo mi svi različiti i zašto je to tako? Zašto blizanci koji prođu ista iskustva razviju drugačiji karakter? Zašto se svađamo s partnerom stalno oko istih stvari?

O tome nam u svojoj knjizi predivne naslovnice, Lucia Giovannini govori na jedan opušten, lako shvatljiv i primjenjiv način. Ona je doktorica psihologije i psihoterapije, a osnovala je studij L´UCE za neurolingvističko programiranje i neurosemantiku, certificirana je voditeljica edukacije po metodi Louise Hay te podučava tehnike disanja i meditacije. U knjizi nam sasvim osobno govori o svom životu, što je prošla kroz djetinjstvo i adolescenciju te zašto se odlučila za psihologiju nakon uspješne manekenske karijere i mnogo putovanja i glamuroznih zabava.

Njezin rad je sinergija tehnika tradicionalne psihologije, motivirajuće prakse i drevnih rituala.

Čitajući knjigu, kako sama autorica preporučuje, možete sami krenuti na svoj put promjene. Ideja je da kada krenete čitati pripremite neki dnevnik u koji možete zapisivati svoje misli jer osim dobro objašnjene teorije kroz svoj život, Lucia vam donosi mnogo zanimljivih zadataka uz pomoć kojih ćete upoznati sebe i uvidjeti ključ promjene.

Poseban dodatak je dašak mističnosti mudrih izreka i citata s kojima započinje svako poglavlje.

Za kraj donosim vam jedan skraćeni zanimljiv odlomak iz privatnog života autorice.

„Prva nam je godišnjica braka i Nicola je obećao izvesti me van na večeru. To mi je jako važno i na vrijeme se počinjem spremati. On se vraća s posla, na brzinu se sprema dok ga ja spremna čekam da krenemo. No, umjesto da mi se pridruži i da izađemo, moj muž odlazi u svoju radnu sobu. Pali računalo i ostaje ondje, a zatim nekome telefonira.

Prođe jedna, dvije, pet minuta. Počinjem se osjećati zanemarenom i mislim kako je nepristojan i sebičan kad se tako ponaša. Njegov posao je uvijek na prvom mjestu, važniji od mene. I tako se posvađamo.

Kasnije saznam kako je Nicola upalio računalo kako bi pronašao adresu restorana i ispisao plan kako bismo ga lakše našli. Kako je put bio dosta kompliciran telefonirao je restoran da mu objasne kako da najlakše dođemo do tamo. Bila je to važna večer i nije htio lutati.

Glupo sam se osjećala. Sve sam upropastila.“

Što mislite zašto je Lucia reagirala na taj način? Je li se vama dogodilo nešto slično?

Mnogo ovakvih zanimljivih situacija iz njezina života kao i objašnjenja takvih situacija čekaju vas u knjizi! Ugodno čitanje i sretna promjena!

Oglas

Komentiraj

komentari