Preporuka uredništva: SUPEROLOVKA za prvašiće!

Nedavno je NAKLADA LJEVAK predstavila SUPEROLOVKU autorice VANJE KANI koja je namjenjena učenicima prvog razreda osnovne škole.

A mi prenosimo dojmove pravog korisnika, malog prvašića R.M. (7. godina) koji je donedavno pričao kako ne želi ići u školu sve dok nije krenuo i shvatio da škola i nije tako loše mjesto gdje će provoditi vrijeme umjesto u vrtiću.

Kako već neko vrijeme naš mali prvašić koristi vježbenicu, na pitanje da li mu je teška SUPEROLOVKA odgovara: „Ne, nije teška, zanimljivo mi je rješavati zadatke i mama mi ne treba pokazivati jer ja sve znam, samo mi mora čitati jer još ne znam čitati i pisati, ja to još ne moram. Super je što nema pjesmica jer to ne volim, ja slušam Michael Jacksona.

I mi smo prelistali cijelu vježbenicu i možemo potvrditi da je autorica Vanja Kani kombinirala zadatke hrvatskog jezika, matematike i prirode i društva te je sve prezentirano na vrlo zabavan način, a svi znamo da je učenje kroz zabavu najučinkovitija metoda. Zadaci su primjereni dječjem uzrastu, pa i karakteru na način da potiču djecu ne samo na grafomotoričke vježbe već i na kreativno razmišljanje.

Učiteljica nove generacije prvašića Ružica Matijević OŠ Mato Lovrak upravo preporučuje SUPEROLOVKU i naglašava da je u potpunosti usklađena s nastavnim programom za hrvatski jezik, matematiku, prirodu i društvo za prve razrede osnovne škole te nagalašava da je vježbenica koncipirna na način da potiče opažanje i zaključivanje kod djece tog uzrasta. „SUPEROLOVKA obuhvaća sve predmete, dosta je prihvatljiva za sve skupine u razredu. Svaki učenik u razredu može pratiti ovaj program, kolike god da su razlike između učenika.“, naglasila je prof. Matijević.

Toplo preporučujemo svim roditeljima ne samo prvašića već i mališana predškolske dobi kako bi se kroz zabavu što bolje pripremili za novu avanturu:)

Ana Mišić

Oglas

Komentiraj

komentari