Priča o igračkama… koje imaju dušu!

Sigurno ste barem jedanput pomislili kako bi bilo da igračke ožive, imaju emocije i razgovaraju… A možda iz djetinjstva još nosite traume zbog horor-filmova poput Dječje igre ili Chuckyja.
Priča o igračkama (Toy Story) neće ni vama ni vašem djetetu donijeti traume, nego suprotno, odvest će vas i vaše dijete na ljepše mjesto, a svoje putovanje možete početi na Pickboxu gdje vas čekaju sva tri nastavka ovog legendarnog animiranog filma.

Mjesto je to gdje će vaš mališan naučiti što je zaista pravo prijateljstvo te kako se treba na pravilan način brinuti o svojim stvarima. Nije bez razloga ovaj animirani film proglašen jednim od najboljih svih vremena te je osvojio Oscar za specijalna ostvarenja, a treći je dio nagrađen Oscarom kao najbolji dugometražni animirani film. Prva Priča o igračkama ujedno je prvi računalno-animirani film u povijesti, iz 1995. godine.

NAJUSPJEŠNIJI ANIMIRANI FILM SVIH VREMENA

Sa zaradom od sva tri dijela, Priča o igračkama postao je najkomercijalniji animirani film svih vremena te četvrti najuspješniji Disneyjev film u povijesti, nakon Pirata s Kariba i Alice u zemlji čudesa.

U prvom dijelu priča prati dječaka Andyja koji se najviše voli igrati drvenim kaubojem Woodyjem, ali ne zna da Woody i ostala ekipa igračaka iz njegove sobe oživljavaju čim njega nema. Kada za rođendan Andy dobije dugo željenu igračku Buzza Lightyeara, Woody postaje ljubomoran i avantura počinje. Radnja drugog dijela popularnog animiranog filma vrti se oko otmice Woodyja koji je zatočen kod zločestog kolekcionara a njegova družina iz Andyjeve sobe ga pokušava spasiti. U trećem dijelu Andy je odrastao i sprema se na fakultet. No također posprema igračke koje mu više nisu potrebne pa se na kraju igračke nađu u vrtiću na milost i nemilost vrtićkim igračkama koje nisu baš zadovoljne pridošlicama.

Scenarij je napisala Rashida Jones, a film je režirao John Lasseter. Godine 2019. očekuje se i četvrti dio ove omiljene dječje trilogije.

“Dugo nismo željeli snimiti nastavak jer je treći dio završio savršeno za sve. No kada smo došli na novu ideju za četvrti dio, jednostavno nisam mogla prestati razmišljati o tome, bilo je previše uzbudljivo i znala sam da moram napraviti taj film i osobno ga režirati”, rekla je Rashida Jones.

Studio Pixar može biti zahvalan na uspjehu Priče o igračkama jer je taj animirani film bio rješenje za dugogodišnje financijske probleme legendarnog studija. Priča o igračkama otvorila je Pixaru put za snimanje ostalih uspješnica, poput Života buba (A Bug’s Life) koji također možete gledati na platformi Pickbox.tv.

 

Oglas

Komentiraj

komentari