Priprema za školu

Udruga Praktikum s novom godinom započinje s programom Priprema za školu!

Program je namijenjen djeci predškolskog uzrasta kao i djeci koja su krenula u školu, a trebaju dodatni poticaj

Edukativni program Udruge Praktikum  osmišljen je na način da polaznici kroz igru, zabavu i druženje razvijaju samopouzdanje, radost učenja te usvajaju vještine važne za uspješno izvršavanje budućih školskih zadataka. Program se provodi od 02. veljače do 25. svibnja 2018., a termini radionica su utorkom i petkom od 17:00-17:45 sati.

Nit vodilja Programa Priprema za školu razvoj je samopouzdanja kod svakog pojedinog djeteta, kao preduvjeta za daljnji razvoj svih ostalih vještina. U novom okruženju i pod vodstvom psihologa i pedagoga, djeca će napraviti veliki korak u socijalizaciji. Upoznat će nove prijatelje i naučiti kako se snaći u novoj okolini te pritom usvojiti poštivanje grupnih pravila i rješavanja konflikata.

Program uključuje rad na komunikacijskim vještinama, spoznajnim i socio-emocionalnim vještinama.  Uz kreativno izražavanje radit će se i na poboljšanju grafomotorike – crtanje različitih simetričnih formi, ravnih i zaobljenih linija koristeći se različitim bojama i materijalima od pijeska do pastela, sve do igara. Jezično izražavanje te interes za slova polaznici će razvijati kroz iskustvene aktivnosti, priče i društvene igre.

Rezultati istraživanja (Roedell, Jackson i Robinson) pokazuju da  je za razvoj djece presudna uloga roditelja i njihov aktivan angažman prilikom odrastanja djeteta. „Tako roditelji već sada mogu promatrajući dijete prepoznati razinu spremnosti za školu te ju razvijati: Uspijeva li Vaše dijete hodati po suženoj površini? Koliko dugo može skakati na jednoj nozi? Je li vješto u primanju i dodavanju lopte?

Uspijeva li slušati priče? Je li igra postala planirana i s određenim ciljem te koliko je dijete ustrajno i koncentrirano u igri?“, navodi psihologinja Ivana Koller, jedna od voditeljica ovoga programa. Predviđene su i konzultacije dva puta mjesečno kroz koje će roditelji dobivati naputke za daljnji rad s njihovim djetetom. Prijave na info@udruga-praktikum.hr

Udruga Praktikum je edukativno zabavni centar za djecu i mlade koji potiče kreativnost. U prostorima Praktikuma održavaju se dramske i filmske radionice, likovne radionice, radionice pjevanja, glazbene radionice, treninzi i programi pomoći u učenju, vedska matematika, abakus i pripreme za upis u školu. Uz edukativno zabavni dio, osmišljava i provodi aktivnosti i projekte podržane iz nacionalnih i EU fondova iz područja kulture i umjetnosti, promiče cjeloživotno obrazovanje kroz neformalno obrazovanje djece i mladih.  www.udruga-praktikum.hr

 

Oglas

Komentiraj

komentari