Pripremite svoje štapiće, napokon smo dočekali Čudesne zvijeri: Grindelwaldova zlodjela!

Svi ljubitelji spisateljice J.K. Rowling, čarobnjačkog svijeta i Harryja Pottera, doći će na svoje već ovog utorka, 13. studenog kada će većina kina diljem Hrvatske otvoriti svoja vrata upravo njima jer nam dolazi novi nastavak Čudesnih zvijeri. Nastavno na reakcije na društvenim mrežama i prodaji karata očito je da je i ovaj nastavak željno iščekivan.

Ulaznice za pretpremijerne projekcije 13. i 14.11. su u prodaji

“Čudesne zvijeri: Grindelwaldova zlodjela” druga je od pet novih pustolovina smještenih u magični svijet spisateljice J.K. Rowling. Prije dvije godine film “Čudesne zvijeri i gdje ih naći” uveo je gledatelje u čarobni svijet koji je osvojio njihova srca i zapalio njihovu maštu. Smještena u Ameriku 1920-tih godina, priča je samo neznatno aludirala na svijet Harryja Pottera: ukratko je bilo spomenuto da je Newt Scamander, specijalist za spoj magije i zoologije, izbačen iz Hogwartsa, da je jedina osoba koja ga je branila bio određeni profesor Albus Dumbledore te da je mračni čarobnjak Gellert Grindelwald nestao nakon što je uzrokovao kaos u Europi. S nastavkom priče u ovom filmu te niti su još više isprepletene.

Na kraju prvog filma moćnog mračnog čarobnjaka Gellerta Grindelwalda (Johnny Depp) zatočila je MACUSA (Magical Congress of the United States of America – Magični kongres Sjedinjenih američkih država) uz pomoć Newta Scamandera (Eddie Redmayne). Ali Grindelwald je ispunio svoju prijetnju i pobjegao te počeo prikupljati sljedbenike od kojih većina nije svjesna njegovog istinskog plana: povesti čistokrvne čarobnjake u borbu nakon koje će zavladati svim bićima koja nisu magična.

U nastojanju spriječiti Grindelwaldove planove, Albus Dumbledore (Jude Law) zatraži pomoć Newta, svojeg bivšeg učenika koji nije svjestan svih opasnosti koje ga očekuju. Odanost i ljubav borit će se s kušnjama, prijateljstva će nastradati, a obitelji raspasti u svijetu čarobnjaka u kojem će svatko morati zauzeti jednu stranu.

Scenaristica i producentica J.K. Rowling je izjavila: „S ovim filmovima pričam o onome što sam tek natuknula u knjigama o Harryju Potteru – o usponu Grindelwarlda koji je bio velika prijetnja svijetu čarobnjaka i ne-čarobnjaka, kao i Albusu Dumbledoru koji mu se suprotstavio, a kojeg vrlo dobro poznajemo iz mojih priča o Harryju.“

Na filmu su ponovno zajedno radili redatelj David Yates, scenaristica i producentica J.K. Rowling te producenti David Heyman, Steve Kloves i Lionel Wigram, nakon što su već surađivali na prvom nastavku “Čudesne zvijeri i gdje ih naći”.

Magični svijet Čudesnih zvijeri čeka vas od 13. studenog u svim kinima.

A mi zahvaljujući Blitz CineStaru jednog sretnog dobitnika ćemo darivati sa predivnim promo pkatom iz filma:) Zato nas pratite na FB-u!

Oglas

Komentiraj

komentari