PROGRAMOM ZA DJECU ZAKLADA NORA ŠITUM OTVORILA „ZLATNI RUJAN“

U organizaciji Zaklade Nora Šitum u subotu 7. rujna na Zrinjevcu je otvoren „Zlatni rujan“ – mjesec podizanja svijesti o malignim bolestima djece.

„Program ove javnozdravstvene kampanje namijenjen je djeci jer od malena nastojimo osvijestiti naše najmlađe o tome koliko je važno pomagati drugima. Nema teže stvari za roditelja od bolesti djeteta. Ali nema ni ljepše i plemenitije stvari od pomaganja onima kojima je naša pomoć potrebna. Za djecu i sa djecom je najljepše raditi!“, izjavila je Đana Atanasovska, upraviteljica zaklade Nora Šitum.

Roditelji i djeca su tako imali priliku uživati u zabavnoj predstavi Kristijana Ugrine i Vedrana Živolića „Eko patrola“ nakon koje su uslijedili druženje s maskotama, liječenje plišanaca u Bolnici za medvjediće, dječja modna revija s majicama Zaklade, nagradna igra, a sve to pod voditeljskom palicom Marijane Perinić koja je bila zaslužna za dobar ugođaj tijekom cijelog programa.

Na štandu Zaklade Nora Šitum mogao se donirati novac za suncokrete koji su karakteristični upravo za mjesec rujan, a simbol su života i zdravlja pa su upravo zato i odabrani za ovo humanitarno događanje. Sav prihod od donacija namijenjen je obiteljima djece oboljele od malignih bolesti kojima Zaklada kontinuirano pomaže.

Događanje su osim djece i roditelja svojim dolaskom podržali izaslanica Gradonačelnika Grada Zagreba Ivana Portolan Pajić te izaslanik Predsjednice prof.dr.sc. Damir Eljuga koji je ovom prilikom izjavio „Kampanja ‘Zlatni rujan’ od iznimne je važnosti za osvještavanje roditelja i okoline da nažalost i kod djece postoje oboljenja od zloćudnih bolesti. Moramo stalno podizati svijest. Kada su u pitanju maligne bolesti, za djecu i njihove roditelje to je puno teže podnijeti, zato se društvo mora boriti da oboljele djece bude što manje. Ne možemo prevenirati, ali možemo dobro i kvalitetno liječiti.“

 

Oglas

Komentiraj

komentari