PROJEKT ZA MLADE I NJIHOVO BOLJE SUTRA „Iz doma u bolju budućnost“

Projekt „Iz doma u bolju budućnost“ pruža potporu mladima iz domova za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi u svrhu njihovog ravnopravnog sudjelovanja na tržištu rada i aktivnog uključivanja u društvo

Otvorena medijska grupacija održala je u petak, 22. travnja 2016. godine informativni program za zapošljavanje mladih bez odgovarajuće roditeljske skrbi koji se provodio u okviru velikog projekta „Iz doma u bolju budućnost“. Kroz edukativne radionice, mladi iz domova  dobili su alternativno obrazovanje, osposobljavanje i mogućnost za aktivno sudjelovanje u zajednici i kvalitetnim društveno-kulturnim aktivnostima u svrhu lakšeg osamostaljenja. Jedan od najvećih problema s kojima se mladi ljudi iz domova susreću je  nemogućnost pronalaska zaposlenja, a ovim projektom direktno su se povezali poslodavci (velike kompanije) i mladi iz domova za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

U prvom djelu radionice, kao motivacijski govornici, sudjelovi su Martina Tomčić i Robert Zuber. Mladima iz domova za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi prezentirane su mjere Hrvatskog zavoda za zapošljavanje kojima se potiče njihovo zapošljavanje, način pravilnog prezentiranja na razgovoru za posao i pisanja CV-a te su im prezentirani oblici samozapošljavanja od strane Hrvatske obrtničke komore.

Također, održan je speed date na kojem su se mladi iz domova za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi osobno prezentirali HR managerima velikih hrvatskih kompanija (RBA, Atlantic Grupa, Optima telekom, Kaufland, HEP, Lorca d.o.o., Prof-Or d.o.o., Deduco d.o.o., CineStar, HUP-Zagreb d.d.). Ove godine projekt „Iz doma u bolju budućnost“ organiziran je pod pokroviteljstvom Raiffeisen banke.

Cilj programa koji se provodi u okviru projekta  „Iz doma u bolju budućnost“ je povezati domove, institucije, udruge civilnog društva i poslodavce te predstaviti dobre primjere iz prakse koji će stvoriti mrežu potpore mladima prilikom zapošljavanja. Tijekom tri godine provedbe projekta zaposleno je više od 170 mladih iz domova za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi i iz udomiteljskih obitelji.

A.M.

 

 

 

Oglas

Komentiraj

komentari