Pronašli smo predivne dnevnike za djecu koji im pomažu razviti empatiju, samopouzdanje, zahvalnost i kreativnost!

Moramo priznati da je danas biti roditelj izazovnije nego ikada prije. Trudimo se odgojiti sretnu, pametnu, zdravu i sposobnu djecu dok se istovremeno borimo protiv raznih izazova na koja djeca nailaze izvan doma. Od prisutnosti ekrana na svakom koraku, ludih Tik Tok izazova od kojih su neki zaista opasni pa sve do drugačijih pogleda na odgoj koji pružaju drugi roditelji, a s kojima se možda ne slažemo.

Često se kaže da su nekada bila jednostavnija vremena, no s pozitivne strane, danas naša djeca imaju puno više mogućnosti. Već od malih nogu mnoštvo je aktivnosti u koje se mogu uključiti i izbora koje mogu donijeti, a sve više se priča o važnosti odgoja emocionalno inteligentnog djeteta. 

Što to točno znači? Najjednostavnije rečeno, poticanjem emocionalne inteligencije od najranije dobi djetetu se pružaju alati kojima samostalno može napredovati kroz život, biti asertivno u onome što želi i ne želi, istovremeno razvijajući empatiju prema drugima, zahvalnost, kreativnost i samopouzdanje. 

Jedan od načina kako to lakše postići je dijete već od osnovne škole upoznati s navikama koje razvijaju ove vještine. Vođenje dnevnika i “rad na sebi” tim putem idealan je i nenametljiv te zabavan način da dijete uči o sebi i okolini. U tome će vama i djetetu pomoći dnevnik za djecu u ponudi brenda “Tragovima sreće”. 

Dnevnici za djecu osmišljeni su s ciljem da djecu potaknu:

  • promišljati o svojim osjećajima, ali i osjećajima drugih
  • kroz različite izazove jačati svoje samopouzdanje i samosvijest
  • promišljati o stvarima na kojima mogu biti zahvalni
  • razvijajti svoju maštu
  • da se umire, opuste i pronađu trenutak za sebe te se okrenu svojem unutarnjem „ja“
  • da se barem na kratko odmaknu od tehnologije

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli tragovima srece (@tragovimasrece)

 Štodnevnici sadrže?

Dnevnici sadrže niz zadataka, pitanja, izazova, skica, skali emocija, priča i misli koje bi djetetu na svakodnevnoj bazi trebalo pomoći da se osjeća  bolje. Svaki od dnevnika osmišljen je na 154 strane za 122 dana ispunjavanja. Formata je A5.

Povezivanje s roditeljima

Ono što je divno jest da ispunjavanje dnevnika može biti odlično vrijeme za povezivanje roditelja i djece. Kako? Ukoliko dijete želi može zadatke iz dnevnika odraditi u suradnji s roditeljima. Na taj način roditelj može saznati puno o djetetu ukoliko dijete želi svoje misli iz dnevnika podijeliti s roditeljem, a ujedno i roditelj može promišljati i razmišljati o svojim trenucima u danu te ih podijeliti s djetetom.

Zašto je ovaj dnevnik idealan poklon za sve prigode?

Tragovima sreće idealan je poklon u bilo koje doba godine i za sve prigode jer nije vezan za kalendarsku godinu, već njegovo ispunjavanje počinje s datumom koje dijete želi. 

Za koju je dob namijenjen?

Dnevnik je namijenjen za djecu osnovnoškolskog uzrasta, no iskustvo je pokazalo kako ga u suradnji s roditeljima koriste i djeca vrtićke dobi, a jednako su oduševljen i srednjoškolci, studenti te čak i roditelji koji su ga naručili baš za sebe.

Sretna dobitnica u darivanju objavljenom 26. veljače je Dragica Sirotić. Molimo dobitnicu da se javi u inbox 🙂 Hvala svima na sudjelovanju!

Oglas

Komentiraj

komentari