Prvi B2B susreti poduzetnica Hrvatske 19. svibnja

Rastuće poduzetništvo žena u Hrvatskoj sve više traži nove prilike i načine za otvaranje vrata poslovnog angažmana, kao i prodaju proizvoda i usluga. Kvalitetan odgovor za tu vrstu “potražnje”, ali i uvijek dobro došao networking, svakako su Prvi B2B susreti poduzetnica Hrvatske, koje zajednički organiziraju Grad Vukovar – grad prijatelj ženskog poduzetništva i Virtualni ženski poduzetnički centar.

I prije samog otvaranja prijava za B2B susrete u Vukovaru, interes za sudjelovanjem su iskazale mnoge poduzetnice, doslovce od Iloka do Konavla, a potporu i pomoć pružile brojne jedinice lokalne uprave i samouprave koje zajedno s Virtualnim ženskim poduzetničkim centrom grade bolje okružje za sve koji žive i žele živjeti od poslovnog angažmana na realnom tržištu.

– Grad Vukovar maksimalno je orijentiran na poboljšanje poduzetničke klime, razvoj gospodarstva, privlačenje novih investicija i jačanje kapaciteta poduzetnika koji djeluju u Vukoravu. U tom duhu ponosni smo što ćemo u svibnju imati čast družiti se i povezati poduzetnice cijele Hrvatske na B2B susretima. Zahvaljujemo Virtualnom ženskom poduzetničkom centru na organizaciji i angažmanu svojih članova i zainteresiranih poduzetnika da dođu, obiđu predivni Vukovar i uvide potencijale Grada, ali i naših vrijednih poduzetnica i poduzetnika – pozvala je zainteresirane sudionice – vlasnice tvrtki i obrta u Hrvatskoj, kao i svih onih koje će to tek postati Marijana Grubišić, pročelnica UO za gospodarstvo, poljoprivredu i međunarodnu suradnju Grada Vukovara.

Nije rijedak slučaj da poduzetnice koje se bave turizmom u Dalmaciji ili Istri, muku muče kako doći do domaćih proizvoda poput likera i rakija, meda i pekmeza, domaćih sirnih namaza ili ajvara, dok primjerice u Slavoniji ne znaju kome prodati te iste proizvode. Upravo s ciljem što jačeg i poslovno plodonosnijeg povezivanja, želja je Virtualnog ženskog poduzetničkog centra održati prve B2B susrete poduzetnica Hrvatske, sasvim razumljivo, u Vukovaru, a s ciljem tradicionalnog druženja te vrste i u godinama pred nama.  Važnost prvih B2B susreta poduzetnica Hrvatske dobro zna i Vukovarka Mirjana Semenić Rutko, koja kao vlasnica ginekološke ordinacije već četrnaest godina uspješno gradi svoju karijeru na realnom tržištu. Na B2B susretima pak vodit će glavnu riječ kao projektna managerica njihove provedbe.

Ovi prvi B2B susreti, a sigurna sam da će ih biti na stotine, izuzetno su važan događaj povezivanja poduzetnica i svih onih koje će to tek biti iz cijele Hrvatske, kao i iniciranja suradnje, te stvaranja poslovnih prilika. B2B susreti ujedno i nama u Vukovaru otvaraju nove poglede na razvoj istoka Hrvatske. Imajući na umu da se veliki broj mladih ljudi iselio baš iz ovih dijelova države zbog  potrage za poslom, razvoj poduzetničke klime, usmjeravanje k novom načinu razmišljanja i razvoju vlastitih djelatnosti bi omogućilo i mladima da dobiju priliku i za ostanak. Zajedničkim djelovanjem i usmjeravanjem mladih k poduzetništvu smanjuje se pritisak na državne službe i otvara mogućnost osamostaljivanja i razvoja vlastitih poslova. A tada nema granice za one koji žele dalje razvijati svoja znanja i posao– ocijenila je poduzetnica iz Vukovara Mirjana Semenić Rutko, projektna managerica Virtualnog ženskog poduzentičkog centra, koja predano radi na pripremi i provedbi prvih B2B susreta poduzetnica Hrvatske 19. svibnja u gradu heroju.

 – Uz B2B susrete planirali smo dan ranije dolazak u Vukovar radi upoznavanja s turističkim potencijalima ovog dijela naše države. Pripremili smo vožnju brodom na Dunavu, turistički obilazak vukovarskih znamenitosti, ali i kušanje slavonskih i srijemskih delicija, uz naravno zvukove tamburice. Želja nam je ne samo kroz poslovne sadržaje kojima će biti usmjereni B2B susreti, nego i neformalna druženja dan ranije u Vukovaru, još više osnažiti povezanost poduzetnica i mogućnosti za buduće suradnje. Zahvalni smo Gradu Vukovaru što je prvi pružio ruku suradnje na organizaciji B2B susreta poduzetnica Hrvatske, te ne samo što je prvi domaćin ovog događanja, nego i inicijator druženja čelnika lokalne uprave i samouprave koji su prijatelji žena poduzetnica kroz naše ostale projekte – opisala je Sanela Dropulić, direktorica Virtualnog ženskog poduzetničkog centra predstojeća događanja na istoku Hrvatske.

Prvi B2B susreti poduzetnica Hrvatske – raspored događanja 19. svibanj 2018. Vukovar

Mjesto održavanja: Ružičkina kuća, Ulica Josipa Jurja Strossmayera 25, Vukovar
prijave:  info@poduzetnica.hr
trajanje:

od 10 do 12 sati (radni dio)
od 12 do 14 sati (ručak i neformalno druženje)
od 14 sati – obilazak Vukovara (fakultativno)

SVI SADRŽAJI B2B SUSRETA 19. 05. BESPLATNI SU, UZ PRETHODNU PRIJAVU SUDJELOVANJA
Organizirani prijevoz iz Zagreba i boravak u Vukovaru – 18. i 19. svibnja 2018.
Trošak dvodnevnog izleta i organiziranog smještaja, hrane i puta: 680 kn (pdv uključen)
prijava: info@poduzetnica.hr

Za zainteresirane sudionice bit će upriličen i prijevoz autobusom iz Zagreba, dok svi oni koji žele doći u vlastitom aranžmanu trebaju obaviti prijavu putem maila: info@poduzetnica.hr

 

Oglas

Komentiraj

komentari