Prvi digitalni muzej u Hrvatskoj artt.hr

HT i MSU predstavili artt.hr, prvi digitalni muzej radova  sa zajedničkog natječaja „HT nagrada – MSU Zagreb“

Hrvatski Telekom i Muzej suvremene umjetnosti u Zagrebu obilježavaju 10 godina suradnje, povodom čega su predstavili artt.hr, prvi digitalni muzej u Hrvatskoj, gdje se mogu naći svi dosadašnji radovi s izložbe “HT nagrada – MSU Zagreb”.

“HT nagrada – MSU Zagreb” jedna je od najuspješnijih suradnji korporativnog i kulturnog sektora u Hrvatskoj, u sklopu koje je prijavljeno više od 2300 i izloženo 335 radova. S ovom 10. jubilarnom godinom, bit će ukupno 30 nagrađenih i otkupljenih radova, koji će sačinjavati Zbirku HT MSU-a.

Umjetnik i autor artt.hr digitalnog muzeja je Juri Armanda, koji je zaslužan i za vizualni identitet projekta proteklih 10 godina. Digitalni muzej na jednom mjestu objedinjuje najbolje radove autora suvremene umjetnosti prijavljenih na natječaj „HT nagrada – MSU Zagreb“, a ujedno je i uvod u ovogodišnju izložbu “Remek digitalno”, koja se otvara 10. ožujka u Muzeju suvremene umjetnosti i čija je tema digitalizirano društvo.

Povezanost umjetnosti i digitalizacije možda nije vidljiva na prvi pogled, ali je iznimno snažna. Digitalizacija utječe na kreativnost, inovativnost, omogućuje razmjenu ideja i komunikaciju autora sa širom javnosti. Uz pomoć digitalizacije ovim smo djelima, njihovim autorima, ali i cijeloj suradnji, dali hommage i priliku za neki novi život“, rekao je Juri Armanda.

A.M.

 

 

 

Oglas

Komentiraj

komentari

1 komentar