Puštanjem zmajeva najavljena akcija pomoći za udrugu Mali zmaj

Radionicom izrade i puštanja zmajeva simbolično je najavljena još jedna hvalevrijedna akcija tvrtki Henkel i Konzum. Nakon nekoliko godina zajedničkih društveno odgovornih projekata i niza uspješnih humanitarnih priča, Svako dijete zaslužuje biti mali zmaj nova je inicijativa dviju tvrtki, koje će svojom donacijom razveseliti udrugu Mali zmaj. Godišnju suradnju obilježit će akcija pomoći kroz donaciju proizvoda tijekom lipnja, a nastavit će se krajem godine kako bi udruga Mali zmaj dobila punu podršku za svoj rad. Bezbrižno je i veselo bilo na zagrebačkom Jarunu na radionici na kojoj su djeca pokazala raskoš dječje mašte i kreativnosti pri izradi zmajeva.

Udruga Mali zmaj inače svojim radom trudi se poboljšati uvjeta života siromašne i nezbrinute djece te aktivno djeluje već 10 godina. Trenutno svojim aktivnostima osiguravaju pomoć za oko 150 obitelji, a osiguravaju im školski pribor za djecu, šalju poklone za rođendane i blagdane te za vrijeme ljetnih praznika organiziraju izlete na more. Kako bi najmlađe štićenike motivirali na igru, kroz koju uče o prirodi te kako bi mali zmajevi uistinu poletjeli, ova je prodajna akcija najavljena radionicom izrade vlastitih zmajeva i puštanja tih šarenih „letjelica“ u nebeske visine. Poznati hrvatski zmajari Žarko Tkalec Žare i Snježana Hristov Žuža u suradnji sa Surf klubom Tri strijele održali su dvosatnu edukaciju u kojoj su djeca naučila izraditi i oslikati svog zmaja te su u igri s vjetrom postali pravi mali zaljubljenici u ovaj neobičan sport. Puštanje zmajeva osigurava puno tjelesne aktivnosti za cijelu obitelj, a djeca su u doticaju s prirodom te aktiviraju sva svoja osjetila. Svladavanje vještine puštanja zmajeva i ovladavanje zmajem u zraku, stvara osjećaj zadovoljstvo i samopouzdanja kod djece.

„Jako nas je razveselila inicijativa Henkela i Konzuma za ovu akciju jer će njihova pomoć zaista doći u prave ruke. Ova radionica puštanja zmajeva koja je okupila djecu u druženju kroz igru i veselje posebno nas veseli jer ovaj osjećaj slobode i sreće na dječjim licima ne može se ničim mjeriti. Na ovaj način zajedno šaljemo poruku da svako dijete zaslužuje biti mali zmaj i ovim smo druženjem pustili vjetar u njihova krila i dokazali da njihova kreativnost zaista nema granica. Nadamo se što uspješnijoj akciji i pozivamo sve koji nas žele podržati da se uključe i da daju svoj doprinos“, izjavila je Martina Leopold, predsjednica udruge Mali zmaj.

„S novim ciljem i novim projektom, i ove godine, s našim partnerom Konzumom, nastavljamo uspješnu suradnju na projektima koji za cilj imaju podršku i pomoć onima kojima je najpotrebnija.Nadamo se da ćemo mnoge motivirati da se uključe i podrže rad udruge i njezinih članova i volontera koji nesebičnim radom svakodnevno pomažu velikom broju siromašnih obitelji. Svjedoci smo izazovnih vremena, ali kako smo već dokazali zajedno s našim partnerima i našim vjernim kupcima, zaista možemo dati vjetar u leđa djeci i obiteljima o kojima brine udruga Mali zmaj. Oni su nas razveselili svojim maštovitim zmajevima i njihova sreća je najljepša motivacija za ovakve projekte,“ kazala je Marija Grđan,brand managerica Henkel Laundry & Home Care.

„Poslovanje Konzuma počiva na odgovornom ponašanju u zajednicama u kojima djelujemo kroz različite projekte usmjerene na osnaživanje i pružanje pomoći pojedincima i udrugama, zaštitu okoliša ili druge inicijative, koje provodimo sami ili u suradnji s partnerima, među kojima je i Henkel. Rezultat naših zajedničkih suradnji uvijek su važne akcije kojima nastojimo ostvariti konkretne promjene i pomoći najosjetljivijim skupinama u našem društvu, stoga smo se i na ovu spremno odazvali. Zahvaljujem Henkelu koji je i ovaj put znao da može računati na našu podršku te pozivam sve naše kupce da se uključe u akciju i podrže hvalevrijedan rad udruge Mali zmaj“, izjavio je Ivan Širanović, voditelj Odjela komunikacija Konzuma.

Svi kupci koji se priključe akciji Svako dijete zaslužuje biti mali zmaj kupnjom Persil, Silan i Somat proizvoda u Konzumovim prodavaonicama do 24. lipnja dat će svoj doprinos nesebičnom djelovanju udruge Mali zmaj koja će po završetku prodajne akcije, obiteljima iz cijele Hrvatske dostaviti pakete Henkel proizvoda.

 

Oglas

Komentiraj

komentari