PUTEM NOVE APLIKACIJE „CRVENI KRIŽ ZAGREB“ POMOGNITE POTREBITIMA

Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb prvo je društvo Crvenog križa u Hrvatskoj koje je razvilo mobilnu aplikaciju kako bi unaprijedilo humanitarne aktivnosti i olakšalo prikupljanje humanitarne pomoći za socijalno ugrožene građane i ranjive skupine

Zagreb, 17. veljače 2022. – Prepoznavši potrebu građana za pomaganjem socijalno ugroženim osobama i ranjivim skupinama, kako u kontekstu dobrovoljnog ulaganja vlastitog vremena, vještina i znanja, tako i kroz donacije financijskih i drugih materijalnih sredstava, Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb razvilo je mobilnu aplikaciju koja olakšava i ubrzava prikupljanje humanitarne pomoći za najpotrebitije.

Svjedoci smo kako su naši građani u jeku velikih kriza koje su nas zadesile, od poplava, migrantske krize, pandemije, potresa, do pojedinačnih tragedija, pokazali veliko srce i spremnost da pomažu ljudima u nevolji. Ipak, u današnjem užurbanom načinu života većina ljudi teško pronalazi vrijeme koje bi uložili u služenje zajednici na dobrobit potrebitih, a okolnosti vezane uz pandemiju stvorile su dodatne izazove. Razvijanjem nove mobilne aplikacije doskočili smo upravo tome.

Danas gotovo da i nema osobe koja ne koristi mobilni uređaj, a putem aplikacije Crveni križ Zagreb građani na jednostavan i brz način mogu sudjelovati u humanitarnim aktivnostima i iskazati svoju suosjećajnost i spremnost za pomoć. Mala donacija za pojedinca ne predstavlja mnogo, a zajedničkim doprinosom kroz veći broj malih donacija mogu se napraviti velike i značajne stvari. Velikodušnim i nesebičnim činom kao što je doniranje ne samo da pomažemo ljudima u potrebi, već i sami postižemo veći osjećaj rasta, svrhe i osobnog zadovoljstva.

„Crveni križ Zagreb uvijek je u pronalasku metoda kojima bi našim sugrađanima olakšali da na što kraći i brži način pomognu onima kojima je to najpotrebnije jer je vrijeme najvrjedniji i najoskudniji resurs kojim raspolažemo. Digitalnu aplikaciju kreirali smo kako bi ljudima dobrog srca koji su do sad nebrojeno puta pokazali humanost i osjećaj za potrebite olakšali da što prije i jednostavnije doniraju sredstva u odabrane namjene“, kazao je ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Zagreb Petar Penava.

Aplikacija Crveni križ Zagreb na brz i jednostavan način omogućuje donacije u različitim željenim iznosima, za različite odabrane namjene, jednokratnom ili mjesečnim uplatama. Razvijena je za operativne sustave Android i iOS gdje je građani mogu pronaći i preuzeti na svoje mobilne uređaje.

Svaka se pomoć računa. Potrebna je samo minuta dobrote. Mnoge osobe iz javnog života prepoznale su i uključile se u istoimenu kampanju kroz koju široj javnosti želimo predstaviti aplikaciju i potaknuti je na korištenje.

Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb neovisna je, nevladina i jedna od najstarijih organizacija Crvenog križa u Hrvatskoj koja ovisi o volonterima i velikodušnosti javnosti kako bi ispunila svoju misiju. Kao lokalna razina najveće neprofitne humanitarne organizacije na svijetu promiče humanitarne ciljeve i zadaće u sferi zaštite i unapređenja zdravlja, socijalne skrbi, zdravstvenog i humanitarnog odgoja, sanira posljedice kriznih događaja i katastrofa, opskrbljuje zdravstveni sustav zalihama krvi, pruža sklonište, hranu i psihološku pomoć žrtvama katastrofa i beskućnicima, distribuira humanitarnu pomoć, podučava vještine koje spašavaju živote, podržava socijalno ugrožene građane kako bi se ublažila njihova patnja, osobito u slučajevima velikih katastrofa i epidemija, pomaže osobama s invaliditetom, nezaposlenima, umirovljenicima, beskućnicima, samcima i drugim socijalno isključenim i ranjivim skupinama, vrši usluge pomoći i njege, sudjeluje u traženju nestalih, spašavanju na vodi i jedna je od temeljnih operativnih snaga sustava civilne zaštite.

Oglas

Komentiraj

komentari