Radna akcija za pomoć ugroženim pčelinjim zajednicama

Zagreb, 3. svibnja 2022. – Nakon što je prošle godine gotovo 17 tisuća Franck Beestro posuda za medonosno cvijeće krasilo balkone, terase i vrtove diljem Hrvatske, Franck i ovog proljeća nastavlja poticati javnost na zaštitu pčela i pčelarstva. Vođeni činjenicom kako poljoprivreda svijeta ovisi o pčelama koje oprašuju oko 75% svjetskih prehrambenih kultura, Franckovi zaposlenici u suradnji s platformom THE GREEN HUB na lokaciji OPG-a Mihaljević Med pokrenuli su volontersku akciju sadnje medonosnog bilja.

Ovo nije prva volonterska akcija Franckovih zaposlenika. Prošle godine sudjelovali su u čišćenju i sijanju medonosne livade u Novom Jelkovcu, a ovogodišnja akcija samo je nastavak velikog projekta Franck Beestro kojim Franck u suradnji s Hrvatskim pčelarskim savezom i uz podršku svojih potrošača sudjeluje u osiguravanju hrane za pčele u urbanim područjima. Cilj ovogodišnje volonterske akcije je i pružanje podrške domaćim pčelarima, kroz informiranje javnosti o nacionalnoj staklenci za med i oznaci med hrvatskih pčelara.

„Ponosni smo jer smo uspjeli kreirati i realizirati ovu stvarno lijepu priču, uključiti naše potrošače i zainteresirati veliki broj ljudi. Posebno je zadovoljstvo što, u ovome slučaju, našu poziciju lidera u kategoriji čaja možemo iskoristiti za podizanje svijesti svih nas o ključnoj ulozi pčela u zaštiti naših ekosustava i bioraznolikosti, pa i života na Zemlji kakvog poznajemo. Svaki pa i onaj najmanji korak koji možemo napraviti u tom smjeru vrijedan je truda te stoga projekt ove godine širimo i na druga tržišta istaknula je Lea Kušmišević, Brand Manager za kategoriju čaja u Francku.

OPG Mihaljević od svog osnutka 2008. godine kroz brojne edukativne radionice, aktivno educira javnost o važnosti svih oprašivača.

„Ovo nam je prva volonterska akcija te smo sretni što je Franck prepoznao važnost pčela i svih ostalih oprašivača važnih za održavanje bioraznolikosti. Sudionici akcije na više od 150 kvadrata našeg OPG-a zasadili su brojne zeljaste sadnice te time osigurali hranu za više vrsta prirodnih oprašivača. Cilj nam je da ovakve volonterske akcije postanu godišnja tradicija koja bi uvelike pomogla razvoju bioodrživosti“, istaknuo je Ivan Mihaljević, vlasnik OPG Mihaljević.

Franck Beestro je posuda za sadnju s dvije kutijice Franck čaja i sjemenom medonosnog cvijeća, idealna za balkon, prozor, terasu ili vrt, kojom je moguće tijekom sezone cvjetanja osigurati dovoljno hrane za desetke pčela. Dok pčele uživaju u hrani koju će osigurati za njih, potrošači mogu uživati u finim Franck čajevima koje su one osigurale svojim radom. Projekt Franck Beestro od ove je godine proširen i na BiH.

Zahvaljujući ovom društveno odgovornom projektu usmjerenom na zaštitu ugroženih pčelinjih zajednica, uz osvježeno izdanje Franck Beestro posude te volontersku akciju sadnje medonosnog cvijeća, pčele će i ove godine u sezoni cvatnje imati veći izbor hrane koje je nažalost, zbog urbanizacije i onečišćenja okoliša, u prirodi sve manje.

Oglas

Komentiraj

komentari