Roboti predškolarce upoznaju sa svemirom

Zagreb, 22. listopada 2021. – U Europski tjedan kodiranja uz niz se škola ove godine uključilo i desetak dječjih vrtića iz Hrvatske.

U Dječjem vrtiću Čigra predškolarce posljednjih dana sa svemirom upoznaje mali robot Matata Lab. Djeca pomoću njega, bez korištenja ekrana, upoznaju osnove programiranja. Odgajateljice mališanima postavljaju zadatke, a programiranje im pomaže pri njihovu rješavanju. Tijekom upoznavanja planeta Sunčeva sustava djeca se susreću s izazovima raznih razina, no mali ih robot potiče da se s njima uspješno nose.

„Uoči Europskog tjedna kodiranja djecu smo upoznali s temom i načinom na koji ćemo je obraditi. Uz pomoć svestranog robota, jednostavnog za korištenje, djeci kroz zabavnu aktivnost približavamo računalno razmišljanje. Upoznavanje svemira pod vodstvom robotića pokazalo se punim pogotkom. Djeca su iznimno motivirana kada pri učenju koristimo suvremene digitalne alate – od robota do tableta. Budući da su pametni telefoni i tableti postali neizostavan dio naše svakodnevice, svoje vrtićarce i njihove roditelje želimo poučiti kako ih koristiti ne samo što odgovornije, nego i u edukativne svrhe, one od kojih će dijete imati dugoročnu korist“, kazala je Vedrana Džanić, osnivačica Dječjeg vrtića Čigra.

Dječji vrtić Čigra proteklih je godina svoje pedagoške metode nadogradio nizom digitalnih alata. Pomoću njih djeca dobivaju znanje i vještine potrebne za budućnost.

U Dječjem vrtiću Čigra u tijeku je projekt Unaprjeđenje usluga Dječjeg vrtića Čigra koji je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Oglas

Komentiraj

komentari