Romana Lalić Pejković posvetila prekrasnu baladu svim majkama

Novu emotivnu pjesmu ‘Mater‘, posebne melodije i teksta, donosi nam Romana Lalić Pejković. Istoimeni singl, Romanin je adut za ovogodišnje izdanje međunarodnog festivala šansone Chansonfest 2018., koji se sutra, petak 16.11., održava u Zagrebu.

Za novu pjesmu zaslužni su Branko Slivar, autor teksta, te Jure May Stanić, koji potpisuje glazbu, a sa kojim je Romana surađivala i na prvoj skladbi ‘Vrime’, ‘Neke ljubavi se jednostavno dogode, tako se dogodila i ova, između mene i ove pjesme. Jure me nazvao i rekao da ima nešto posebno za mene, a kad sam pustila demo snimku, suze su potekle same od sebe i nije bilo potrebno drugo, ni treće slušanje, znala sam da je to to.’, istaknula je ovom prigodom Romana.


Sama priznaje kako ju je ‘Mater’ osvojila tekstom i melodijom iz koje jednostavno izviru osjećaji i emocije, ‘Ponekad kad dobiješ neku pjesmu sam sebe uvjeravaš i pokušavaš pronaći razloge zašto uzeti baš nju, iako već znaš da u njoj zapravo nema ništa. Pjesma Mater ima u sebi baš sve, one iskrene osjećaje koje možeš osjetit samo prema materi, bez obzira bila ona tu ili je više nema,  i prekrasnu toplu melodiju. Ivan Božičević se pobrinuo da pjesma dobije posebnu atmosferu, baš onakvu kakvu zaslužuje spoj Branka Slivara i Jure May Stanića, bardova dalmatinske pisme.  Nadam se da će slušatelji osjetiti tu istu ljubav na prvo slušanje.’

U petak 16.11. na Chansonfestu u zagrebačkom kazalištu Komedija baladu ‘Mater’ možete čuti uživo.

 M.Z.

Oglas

Komentiraj

komentari