Ružičasti pogled na svijet uz vino!

 

Jubilarni 5. Pink Day, Međunarodni festival ružičastih vina powered by WOW ove je subote u muzeju Mimara ponovno okupio brojne domaće i inozemne proizvođače ružičastih vina i pjenušaca pod voditeljskom palicom Ljiljane Vinković. Na svom Festivalu u festivalu Green in Pink sudjelovali su i najbolji proizvođači ekstra djevičanskih maslinovih ulja. Preko dvije tisuće posjetitelja uživalo je u odličnoj atmosferi i kušalo oko 100 vrhunskih rosé vina.

Festival je svečanim otvorenjem uveličao gradonačelnik grada Zagreba,Milan Bandić, koji je  simbolično prerezao ružičastu vrpcu i pozdravio ovaj hvalevrijedan projekt po kojem Zagreb na vinskoj i turističkoj karti Europe iz godine u godinu postaje sve poznatiji.

Festival Pink Day razlikuje se od ostalih i po svojoj tradicionalnoj humanitarnoj akciji. Ove godine udruga WOW jena izdvojeni račun prikupljala donacije, ovog puta za udrugu FB Humanitarci Zagreb, a u akciji pod nazivom „PINK DAY pomaže ugroženim obiteljima“ koja je trajala mjesec dana – od 10. veljače do 10. ožujka. U tom razdoblju, putem društvenih mreža i WOW okupljanja – prikupljali su se novčani prilozi za FB humanitarce.

Završetak akcije obilježila je Pink gala humanitarna večera koja je ujedno bila i proslava jubilarnog petog izdanja Pink Daya, a koja je organizirana u suradnji s agencijom IMC, hotelom Esplanade i poznatim hrvatskim modnim brandom Borboleta kojeg je proslavila Kim Kardashian te uz pomoć MIVA galerije vina. Dio prihoda od ove večere također je odvojen za isti cilj – pomoć obiteljima kojima je uistinu neophodna. Humanitarnu večer svojim nastupom uveličale su slavne – The Frajle, a ukupno je prikupljeno više od 12.000 kuna.

Na samom Pink Dayu Zagreb – sve su radionice bile međunarodne radionice i vođene na engleskom jeziku, a izazvale su veliko zanimanje i popunile sva predviđena mjesta.

Vinsku radionicu Rosé: All Over Europe powered by Riedel, vodila je ugledna londonska sommelierka Laure Patry.Radionicu maslinovih ulja All About (Olive) Oil powered by American Express vodio je poznati sommelier za ulje HeinrichZehetner iz Salzburga, a već proslavljena Jo Ahearne, britanska enologinja kojoj je 2008. dodijeljena prestižna titula Master of Wine, vinsku radionicu Rosé: Croatian Style(s).

Ove godine mogla su se kušati i ružičasta vina Sorrento rosé.

Fotografija: Rene Karaman

A.M.

 

Oglas

Komentiraj

komentari