Schneider Electric treću godinu za redom uvršten u Bloombergov indeks ravnopravnosti spolova

Zagreb, 03.02.2020.Schneider Electric, globalni predvodnik u digitalnoj transformaciji upravljanja energijom i automatizaciji, treću godinu za redom uvršten je u Bloombergov indeks ravnopravnosti spolova (IRS). IRS obuhvaća tvrtke iz različitih sektora s tržišnom kapitalizacijom većom od milijardu dolara. Schneider Electric jedna je od ukupno 325 i svega 16 kompanija iz industrijskog sektora koje su se našle na popisu.

„Počašćeni smo što je naš trud na području postizanja ravnopravnosti spolova prepoznat treću godinu za redom“, rekao jepredsjednik Uprave i glavni izvršni direktorSchneider ElectricaJean-Pascal Tricoire. „Ravnopravnost spolova nam je najveći prioritet. Ponosimo se njegovanjem inkluzivne kulture u kojoj su žene na rukovodećim položajima osnažene, osposobljene i vidljive u organizaciji. Cilj nam je imati najmanje 30% žena u svakom rukovodećem timu. Jednaka zastupljenost spolova sastavan je dio našeg načina poslovanja i poslovni prioritet.“

Bloomberg prepoznao predanost Schneider Electrica ravnopravnosti spolova i transparentnom izvještavanju

Pokrenut 2016., Bloombergov IRS direktorima i investitorima daje usporedive informacije o postignućima najvećih svjetskih kompanija na području ravnopravnosti spolova. IRS, sastavljen na osnovi detaljnog anketnog upitnika o podacima za 2018., predstavlja jedinstveni barometar postignuća na području ravnopravnosti spolova, transparentnosti izvještavanja o rodnim pitanjima i općenito napredovanja žena. Objavljivanjem podataka o rodnim pitanjima, Schneider Electric ojačao je svoju predanost ravnopravnosti spolova u više od 100 zemalja u kojima posluje.

„325 kompanija uvrštenih u IRS za 2020. pokazale su svoju predanost transparentnosti, dokazujući da su predvodnici na području izvještavanja o rodnim pitanjima“, izjavio je Peter T. Grauer, direktor Bloomberga. „Objavljivanje statistika i praksi kompanija važan je prvi korak prema podržavanju ravnopravnosti spolova na globalnoj razini.“

Odlični rezultati Schneider Electrica utemeljeni na konkretnim postignućima

Indeks se sastoji od 75 pitanja s pet glavnih područja: žene na rukovodećim položajima i mogućnost napredovanja neovisno o spolu; jednaka plaća i paritet plaća, inkluzivna kultura, pravila o sprječavanju seksualnog uznemiravanja i brend koji potiče zapošljavanje žena. Tvrtke se rangiraju prema razini otkrivanja i izvrsnosti podataka.

Schneider Electric postigao je visoke rezultate na područjima inkluzivne kulture i brenda koji potiče zapošljavanje žena. Ovako dobre ocjene odraz su njegovih brojnih inicijativa za pokretanje pozitivnih promjena i pružanje jednakih mogućnosti svima, svugdje, a naročito:

  • Snažnog vodstva u stvaranju inkluzivne kulture na radnom mjestu i zagovaranju ravnopravnosti spolova u funkciji ambasadora inicijative HeForShe IMPACT 10x10x10 organizacije UNWomen,te 100% predanosti našeg izvršnog direktora i direktora za pojedine zemlje UN-ovim Načelima osnaživanja žena.
  • Osnaživanja žena svojim globalnim pravilima i praksom. Od kasne 2018. globalna pravila o obiteljskom dopustu u cijelosti se primjenjuju u više od 59 država, pokrivajući 75% djelatnika Schneider Electrica, s planom postizanja 100% pokrivenosti do 2020. Globalni Okvir za izjednačene plaće primjenjuje se u 50 država, pokriva 92% svih djelatnika Schneider Electrica, s planom postizanja 95% pokrivenosti do 2020.
  • Ulaganja u stručno osposobljavanje žena putem programa Obrazovanje o energetici i poduzetništvu.

Schneider Electricu dodijeljena i druga svjetska priznanja za predanost raznolikosti i inkluzivnosti.

Osim što je uvršten u IRS, Schneider Electricu su u 2019. dodijeljena i druga prestižna priznanja. Kompanija je uvrštena u Top 50 Izvješća Financial Timesa o predvodnicima na području raznolikosti u 2020., koje ocjenjuje uspješnost kompanija u promicanju svih vrsta raznolikosti, dok je u Equileapovom izvješću o ravnopravnosti spolova, čija je namjera ubrzati postizanje ravnopravnosti spolova na radnom mjestu, ocijenjena najboljom u industrijskom sektoru. Schneider Electric našao se i u Top 50 Universumovog indeksa raznovrsnosti i inkluzivnosti, koji odaje priznanje najraznolikijim i najinkluzivnijim poslodavcima na svijetu, a ujedno je i dobitnik 2019 CatalystAwarda radi svojih hrabrih inicijativa u pomaganju ženama napredovati u karijeri.

Oglas

Komentiraj

komentari