Sedam timova iz CEE regije ušlo u finale Imagine Cup 2018

26.6.2018. –U regionalnom je finalu, na Microsoftovom studentskom natjecanju Imagine Cup,  sedam timova dobilo priliku natjecati se u završnom dijelu natjecanja i osvojiti nagradu u iznosu od 100.000 američkih dolara.

Ovogodišnje natjecanje Imagine Cup obuhvaća ukupno tri kategorije: miješana stvarnost (aplikacije za AR i VR), umjetna inteligencija (botovi dizajnirani Microsoft Bot Frameworkom) i Big Data (prediktivni modeli temeljeni na Big Data dizajnirani uz pomoć strojnog učenja Microsoft Azure Machine Learning ili CNTK, kao i projekti utemeljeni na blockchainu).

Ove su godine tako u svjetsko finale iz CEE regije ušli timovi: iCry2Talk (Grčka, Malta i Cipar), Innobie (Mađarska), Deafkit (Moldavija), xVision (Rumunjska), Wavy (Poljska), Coffee Break (Rusija) i SlutskTeam (Bjelorusija).

Žiri natjecanja Imagine Cup 2018 ocjenjivao je jedinstvenost projekata, inovativna tehnološka rješenja, kao i sposobnost timova da prezentiraju i obrane svoje projekte na engleskom jeziku.

„Nevjerojatne softverske inovacije koje mijenjaju svijet vrlo često dolaze – od studenata, a Imagine Cup najbolja je globalna platforma za prepoznavanje izvrsnih projekata i ideja ove mlade i iznimno kreativne i talentirane populacije,“ rekla je Nina Šindija, StartUp Manager u Microsoftu te dodala: „Nažalost, timovi iz uže regije ove se godine nisu plasirali u finale, no baš tu činjenicu vidimo motivirajućom za naredne godine – u regiji je mnogo talentiranih programera i developera koji mogu napraviti iskorak u narednim godinama i zablistati u finalu natjecanja Imagine Cup.“

Završno natjecanje Imagine Cup 2018 održat će se od 23. do 25. srpnja u Seattleu, SAD

M.Z.

Oglas

Komentiraj

komentari