Šezdeset slovenskih i hrvatskih poduzetnica grade mostove suradnje i novih poslovnih projekata

Diplomatski odnosi Slovenije i Hrvatske poprilično su zategnuti, te sasvim suprotno od međusobnih odnosa koje grade slovenske i hrvatske poduzetnice. U njima se doista radi na međusobnoj suradnji, networkingu, zajedničkom istupu na tržišta te zajedničkim aktivnostima za što bolji plasman proizvoda i usluga žena u poduzentištvu. U tom ozračju u organizaciji Poduzetničkog inkubatora Vrelec iz Rogačke Slatnine i Virtualnog ženskog poduzetničkog centra iz Zagreba organiziraju se prvi B2B susreti slovenskih i hrvatskih poduzetnica 24. i 25. 11. u Rogaškoj Slatini.

Ugodno s korisnim – mogao bi se nazvati planirani prvi po redu susret slovenskih i hrvatskih poduzetnica, jer će osim B2B razgovora slovenskih i hrvatskih poduzetnica, cjelovit dvodnevni poslovni događaj biti uronjen u poseban wellness sadržaj samo za žene u hotelu Atlantida u Rogaškoj Slatini. Sve s ciljem da ozračje prvog B2B međudržavnog poduzetničkog susreta žena bude “režiran” kao vikend wellness ugode i obilja  poslovnog povezivanja, razgovora i buduće poslovne suradnje.

Organizatorice susreta hrvatskih i slovenskih poduzetnica su Branka Aralica, direktorica Poduzetničkog inkubatora Vrelec iz Rogaške Slatine, ugledna mariborska poduzetnica Mirjana Ivanuša Bezjak, organizatorica business speed datinga na okupljanju 24. i 25. studenog te Sanela Dropulić, voditeljica Virtualnog ženskog poduzetničkog centra iz Zagreba. Misija jasna – povezati poduzetnice dviju država i potaknuti ih na međusobnu suradnju, za primjeri i političarima i Slovenije i Hrvatske. Jer dok političari „ratuju“ – poduzetnice uspješno surađuju:)

– Za sve sudionice koje se prijave na susrete 24. i 25. 11. pripremili smo izvrstan i poslovno – poduzetnički, ali i wellness program u suradnji s našim kolegicama i partnericama iz Rogaške Slatine. Uz boravak u Atlantidi, novootovrenom hotelu s pet zvezdica, pripremljen je cijeli niz atraktivnih wellness sadržaja u kojemu hrvatske poduzetnice, ali i poduzetnici koji nam se žele pridružitim mogu uživati u petak i subotu. Osim ovih sadržaja gdje će žene “napuniti baterije”, planiramo i susrete sa slovenskim kolegicama, business speed dating, ali i nekoliko zanimljivih zabavnih sadržaja – otkriva planove susreta Sanela Dropulić, voditeljica Virutalnog ženskog poduzetničkog centra.

Uz wellness sadržaje, kao i poslovne susrete, planiran je zajednički obilazak sudionica susreta i staklarne u Rogaškoj Slatini kao i tvornice kozmetike Afrodita. Sve što će se 24. i 25. 11. događati u ovom slovenskom pograničnom gradu na šezdesetak kilometara od Zagreba, marljivo pripremaju slovenske kolegice Branka Aralica i Mirjana Ivanuša Bezjak, partnerice Virtualnog ženskog poduzetničkog centra.

– Veliko mi je zadovoljstvo da možemo biti domaćini prvog wellness vikenda poduzetnica Slovenije i Hrvatske. Sigurno je to odlična prilika za postavljanje novih poslovnih ciljeva na području obje države, planiranja novih ciljeva za buduću suradnju na zajedničkim projektima, a ujedno i prilika za ugodno druženje i upoznavanje naših kolegica i s Rogaškom Slatinom – najavila je prva žena Poslovnog inkubatora u Rogaškoj Slatini Branka Aralica.

I poručuje da su Slovenija i Hrvatska značajne gospodarske partnerice u mnogim područjima suradnje, stoga su poslovni susreti poduzetnica dodatni način za bržu i učinkovitiju realizaciju ciljeva, te zajedničke suradnje.  A ona će se dodatno pojačati i proširiti organizacijom business speed datinga kojega će na susretima voditi mariborska poduzetnica i članica Virtualnog ženskog poduzetničkog centra Mirjana Ivanuša Bezjak.

Business speed dating predstavlja učinkovito okupljanje, upoznavanje i razmjenu informacija među sudionicima u zanimljivom, brzom i interaktivnom osobnom i poduzetničkom predstavljanju. Provedba je jednostavna, učinkovita i što je glavno – brza. Sudionici ovakvog poslovnog upoznavanja stoje jedni nasuprot drugog u dva reda (poput tračnica pruge) te na zvučni znak ili uputu voditelja, počinju razgovor s osobom koja je nasuprot njih.

– Do sada nije bio organizirani susret poduzetnica iz Slovenije i Hrvatske, te je bilo jasno da je negdje trebalo početi s tom inicijativom. Drago mi je što pripremamo događaj gdje ćemo još bolje upoznati hrvatske poduzetnice i pronaći mogućnosti poslovnog surađivanja između hrvatskih i slovenskih poduzetnica, pregledati potrebno aktualne međugranične javne natječaje te naći mogućnost prijavljivanja zajedničkih EU projekata – komentirala je suorganizatorica susreta Mirjana Ivanuša Bezjak.

Na druženju se očekuje više od 70 -tak sudionica, a svi koji žele uživati u wellness vikendu 24. i 25. 11. te biti dio međudržavnog poduzetničkog networkinga mogu se prijaviti na mail: info@poduzetnica.hr

Sve informacije o susretima možete dobiti na broj mobitela: 00385 (0) 91 519 09 23.

Oglas

Komentiraj

komentari