Sigurna vožnja vrtićanaca i školaraca

26. kolovoza, 2017. – Kada dijete navrši određenu dob (od 3, 4, 5 godina pa nadalje) mnogi roditelji smatraju da se dijete više ne mora voziti u autosjedalici uz obrazloženje da je dijete dovoljno veliko da ga štiti pojas ili da  je skučeno u autosjedalici. Time daju prednost prividnoj udobnosti, a ne sigurnosti.

Upravo je sigurnost najmlađih putnika u središtu zanimanja BeSafea, vodećeg europskog proizvođača autosjedalica koji kao svoje temeljne vrijednosti ističe sigurnost, dizajn i inovaciju. BeSafe stručnjaci već 25 godina kao najsigurniji način vožnje preporučuju postavljanje dječje sjedalice za djecu do četvrte godine suprotno od smjera vožnje jer se na taj način i do pet puta smanjuju ozljede, pogotovo one koje uzrokuje naprezanje dječjeg vrata u slučaju frontalnih sudara.

Nešto starija djeca, tj. ona koja imaju više od 18 ili 25 kg i dalje se trebaju voziti u autosjedalicama. BeSafe podsjeća na to da su sjedala automobila i pojasevi konstruirani za odrasle, te da djecu do 150 cm visine treba voziti u sjedalicama koje osiguravaju pravilnu putanju pojasa i pružaju zaštitu za glavu, vrat i leđa djeteta. Te sjedalice omogućit će i udobnost na putovanjima te siguran san na duljim relacijama.

Ove jeseni BeSafe je u okviru sigurnijeg povratka u škole i vrtiće omogućio da uz kupnju BeSafe autosjedalice za veću djecu (BeSafe iZi Up fix) na poklon dobivate zaštitnu presvlaku za sjedalicu. Uz autosjedalice za vožnju u suprotnom smjeru (iZi Kid, iZi Plus) na poklon dobivate Reboard komplet u kojem se nalazi Baby on board znak, skupljač pojasa, zaštita od sunca, ogledalo te zaštita za sjedalo. Ujedno, uz kupnju BeSafe autosjedalice iz prve skupine od 9 do 18 kg (iZi Comfort te iZi Comfort ISOfix) na poklon dobivate komplet opreme za smjer vožnje u kojem se nalazi Baby on board  znak, skupljač pojasa,  zaštita od sunca te zaštita za sjedalo.

Djeca vole udobnost, a roditelji jednostavno postavljanje…

Djetetu koje je okrenuto suportno od smjera vožnje svijet je jednako zanimljiv, a istovremeno znatno sigurniji – Kod autosjedalice iZi Plus kombinirali smo svojih više od 25 godina iskustva u razvoju autosjedalica okrenutih suprotno od smjera vožnje s najnovijim istraživanjima testova sudara. Rezultat je da djeca u iZi Plusu mogu ostati suprotno okrenuta do čak 25 kg. iZi Plus trostruki je pobjednik na testovima.

iZi Kid – autosjedalica iZi Kid X2 i-Size odobrena je prema novom praviliku UN, a zadovoljila je i strogi test sudara Plus test. iZi Kid X2 i-Size unaprijeđena je verzija autosjedalice iZi Kid X1 i-Size. Najveća razlika odnosi se na novo i inovativno rješenje zaštite od bočnog udara SIP+. Kada se SIP+ pričvrsti na bok sjedalice prema vratima autoobila, dodatno se poboljšavaju sigurnosne performanse sjedalice u slučaju bočnog sudara

BeSafe preporučuje da djeca što duže sjede suprotno od smjera vožnje, po mogućnosti do četiri godine. Sjedenje suprotno od smjera vožnje je pet puta sigurnije za djecu u toj dobnoj skupini. iZi Combi X4 ISOfix može se postaviti bliže naslonu sjedala doje je dijete maleno, čime se dobiva dodatnih deset centimetara prostora za noge.

Prilagodive ISOfix ručice olakšavaju podešavanje autosjedalice kako dijete raste i povećavaju prostor za noge kad je sjedalica bila okrenuta unatrag. Autosjedalica se može postaviti i u smjeru vožnje. Opremljena je unutarnjim pojasevima s uporištem u 5 točaka i magnetima koji ih pridržavaju, jednostavno se postavlja i namješta, a djetetu pruža veliki komfor i izvrsne položaje za spavanje.

 

Oglas

Komentiraj

komentari