Sklonište Dumovec: Vlasnici kućnih ljubimaca trebaju odgovornije kontrolirati njihovo razmnožavanje

Zagreb, 23. kolovoza 2021. – Vlasnici pasa i mačaka trebaju odgovornije kontrolirati njihovo razmnožavanje. Glavna je to poruka odaslana iz Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba na Međunarodni dan životinja bez doma.

Iako Zakon o zaštiti životinja vlasnike kućnih ljubimaca obvezuje na kontrolu razmnožavanja životinja, a Grad Zagreb je propisao trajnu sterilizaciju kao mjeru kontrole populacije pasa i mačaka, dio građana se na to oglušuje.

‘Na ovogodišnji Međunarodni dan životinja bez doma odlučili smo istaknuti važnost sterilizacije pasa i mačaka jer se u Zagrebu i ovo ljeto pronalazi velik broj odbačenih štenaca i mačića. Nažalost, građani i naša terenska ekipa pronalazili su i legla u kojima su neki mladunci već uginuli. Takvi su prizori strašni, a ljudi koji su ih stvorili, bešćutni! Vlasnici ljubimca koji se ne žele odgovorno brinuti o razmnožavanju ljubimca i njegovoj mladunčadi, ljubimca trebaju sterilizirati’, istaknuo je Damir Skok, ravnatelj Ustanove Zoološki vrt grada Zagreba u čijem je sastavu Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Azil Dumovec Zagreb (@azildumovec)

U Sklonište u Dumovcu ove je godine primljeno 570 pasa. Većinu čine štenad i mladi psi.

‘Ove smo godine već udomili 130 psića mlađih od 6 mjeseci te 150 mladih pasa u dobi od 6 mjeseci do dvije godine. Nadamo se da će svoje ljude i odlazak u trajni dom uskoro dočekati i ostali psi te mačke o kojima se trenutačno brinemo’, rekla je Tatjana Zajec, voditeljica Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba.

Na Međunarodni dan životinja bez doma građani su se upoznavali s dumovečkim njuškicama. U Skloništu je trenutačno smješteno 40 mačaka i 90 pasa.

Oglas

Komentiraj

komentari