Slavne Zagrepčanke u novoj ruti mobilne aplikacije Zagreb Be There

ADVENTurous Women of Zagreb turiste vodi kroz lokacije u gradu vezane uz neustrašive zagrebačke avanturistice

Zagreb, 4. prosinca 2018. – Turistička zajednica grada Zagreba i ovog je Adventa odlučila osvježiti svoju međunarodno nagrađivanu mobilnu aplikacije Zagreb Be There. Njezina nova
ruta naziva ADVENTurous Women of Zagreb posjetitelje Zagreba vodi na lokacije gdje mogu saznati više o slavnim Zagrepčankama, što je na tragu središnje ovogodišnje teme Adventa, a to su priče i bajke Ivane Brlić-Mažuranić. Posjetitelji će osim ove poznate spisateljice, na ruti moći upoznati i još sedam inspirativnih žena – Mariju Jurić Zagorku, sestre Baković, prvu ženu u hlačama, Slavu Šenoa, Sidoniju Erdődy Rubido, Catu Dujšin-Ribar i Ljerku Šram.

Aplikacija Zagreb Be There nešto je poput lokalnog insajdera kojeg svaki posjetitelj može nositi u džepu i tako pomoću pametnog telefona otkrivati i ona manje ‘turistička’ mjesta u gradu. U ljetne i adventske dane, uz redovite rute, aplikacija sadrži i one privremene. Iako namijenjena prvenstveno turistima, rado je koriste i Zagrepčani.

Ovog će Adventa priča o poznatoj spisateljici Ivani Brlić Mažuranić u ruti ADVENTurous Women of Zagreb turiste odvesti do Maksimira, inače jedne od novih adventskih lokacija s brojnim bajkovitim programima za djecu i odrasle. Tkalčićeva ulica, odnosno ‘Advent Stara Tkalča’ druga je nova adventska lokacija kamo će korisnike aplikacije odvesti Marija Jurić Zagorka, prva hrvatska novinarka. O poznatim borkinjama protiv fašizma, sestrama Baković, posjetitelji će više doznati u prolazu koji nosi njihovo ime, a tamo će se pak susresti i sa starim setom za božićni film što ih možda potakne i da pogledaju jedan od božićnih filmova na programu Kina Europa. Žena koja se u Zagrebu prvi put usudila odjenuti hlače posjetitelje će odvesti do Zrinjevca.

Ako se zapute čitavom rutom ADVENTurous Women of Zagreb turisti će obići još i Massarykovu ulicu gdje je rođena Slava Šenoa, zatim Hrvatski glazbeni zavod vezan uz prvu hrvatsku opernu primadonu Sidoniju Erdődy Rubido, zatim Demetrovu 3 gdje se nalazi memorijalna zbirka uspješne slikarice Cate Dujšin-Ribar, te na kraju Dežmanov prolaz vezan uz slavnu glumicu Ljerku Šram i njezinu stvarnu ljubavnu dramu s Milivojem Dežmanom.

Pored rute ADVENTurous Women of Zagreb tu je i tradicionalna ruta Advent Zagreb u kojoj se nalaze ključne lokacije događanja na Adventu te ostale već poznate rute Hidden Spots, Classic Zagreb, Street Art, New Zagreb, Craft Zagreb i Great Croats.

Aplikacija funkcionira na principu igre pa posjetitelji koji obiđu cijelu rutu i prijave se na svakoj lokaciji uz hashtag #BeThereZagreb, osvajaju nagradu. Besplatna je i dostupna na Android i iPhone uređajima, a može se preuzeti i s mikrostranice betherezagreb.com.
Aplikacija koju je u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba osmislila agencija Bruketa&Žinić&Grey osvojila je međunarodno priznanje na Tourism&Strategy Festivalu u Parizu 2015. godine za najbolju digitalnu turističku promociju u Europi.

Oglas

Komentiraj

komentari