Smanjuje se rizik od astme boravkom u vrtiću

Što ima više druge djece u vrtiću, manji je rizik da će vaše dijete oboljeti od astme, ukazuje američko istraživanje. Ovaj nalaz predstavlja još jednu potvrdu tzv. higijenske hipoteze, prema kojoj rano izlaganje imunološkog sistema djeteta mikroorganizmima, životinjama i drugoj djeci može biti prevencija protiv astme, ali i protiv običnih prehlada i viroza. Djeca u ranoj dobi stvaraju imunitet koji se malo po malo gradi na malim količinama izloženosti virusima i bakterijama.

Jedan cijeli sustav liječenja zasniva se na tom principu,  a zove se Homeopatija.  Malim količinama tvari koje unosimo u naš organizam, provociramo naš imuno-sistem da se ‘probudi’ i odreagira na željeni način. Tako sprečavamo unos kemijskih supstanci iz lijekova, koje, osim što pomažu, donekle i čine štetu zdravom dijelu organizma.

Stoga, nije nužno djecu stavljati ‘pod stakleno zvono’ i na taj način štititi ga od bolesti. Dijete treba razvijati vlastiti imuno-sistem, a to je najlakše u vrtićima i školama, kazalištima i kino dvoranama.

M.Z.

Oglas

Komentiraj

komentari