SOS Dječjem selu Hrvatska pomaže Konzum

Zagreb, 22. studenog 2018. –  Zajedno sa svojim vjernim kupcima Konzum u blagdansko vrijeme već godinama pokazuje kako je „radost u malim stvarima“. U ovogodišnju Konzumovu tradicionalnu blagdansku humanitarnu akciju, usmjerenu na pomoć najugroženijim skupinama društva, kupci se mogu uključiti kupnjom posebno dizajniranog prigodnog ukrasnog papira, vrećica i kartica za pakiranje blagdanskih darova. Od svakog kupljenog proizvoda Konzum će jednu kunu donirati djeci u SOS Dječjem selu Hrvatska.

SOS Dječja sela brinu za djecu bez roditelja i roditeljske skrbi, pružaju im ljubav i sigurnost u obiteljskom okruženju, trajan dom i obrazovanje za sretno i mirno djetinjstvo.

„U duhu misije Udruge SOS Dječje selo Hrvatska djeca u našim selima, u Lekeniku i Ladimirevcima, odrastaju u obiteljskom okruženju. U toplini i zajedništvu 31 SOS obitelji trenutno odrasta 170 djece, gdje zajedno sa svojim SOS mamama, braćom i sestrama nestrpljivo iščekuju nadolazeće blagdane i dolazak Djeda Božićnjaka. Svim ljudima velikog srca koji će se uključiti u Konzumovu akciju i na taj način postati dijelom naše velike SOS obitelji od srca hvala u ime naše djece“, rekla je Marinka Šenjug, direktorica odjela za donacije i  komunikacije SOS Dječjeg sela Hrvatska.

„Blagdani su vrijeme kad uživamo u društvu najmilijih, stvaramo uspomene i radujemo se malim stvarima, ali istovremeno mislimo i na one manje sretne kojima možemo i trebamo pomoći. Blagdanske humanitarne akcije tradicija su Konzuma i nastavak naše sustavne usmjerenosti na odgovorno djelovanje u zajednicama u kojima poslujemo, a ove smo godine odlučili uljepšati blagdane djeci u SOS Dječjem selu Hrvatska. Siguran sam da će nam se naši kupci, kao i uvijek dosad, u tome rado pridružiti“, izjavio je Slavko Ledić, predsjednik Uprave Konzuma.

Udruga SOS Dječje selo Hrvatska djeluje od 25. veljače 1992. godine kao ravnopravan član SOS Kinderdorf Internationala, najveće svjetske nevladine organizacije za zbrinjavanje djece i mladeži, sa sjedištem u austrijskom gradu Innsbrucku. Prvo SOS Dječje selo u svijetu utemeljio je i izgradio Hermann Gmeiner u austrijskom gradiću Imstu 1949. godine, a zahvaljujući lakoći kojom se prilagođava različitim kulturama i tradicijama, SOS ideja prihvaćena je u 135 država diljem svijeta. Danas u svijetu postoji 571 SOS Dječje selo i 2.310 popratnih SOS projekataSOS dječjih vrtića, SOS projekata za mlade, SOS društvenih centara, SOS škola, SOS obrazovnih centara, SOS bolnica  te SOS projekata za hitne intervencije.

Akcija traje do 20. prosinca 2018. godine i provodi se u svim većim Konzumovim prodavaonicama diljem Hrvatske, a najavljuje je simpatična pjesma kojom popularni glazbenici Bizzo i Baby Dooks, poznatiji pod imenom Bolesna Braća, u svom prepoznatljivom stilu pozivaju kupce da se pridruže akciji i tako pomognu djeci u SOS Dječjem selu Hrvatska.

M.Z.

Oglas

Komentiraj

komentari

1 komentar