Stanovnici Zoološkog vrta grada Zagreba gostuju na Tomislavcu

6. lipnja 2018. – Na Trgu kralja Tomislava postavljene su statue lavova, zebre, deve, risa i noja. Fotografije tih slavnih stanovnika maksimirske šume, izrezane po njihovim siluetama, najavljuju 93. rođendan Zoološkog vrta grada Zagreba. Iz daljine životinje izgledaju stvarno.

„Projektom naziva „Životinje u srcu grada“ željeli smo istaknuti odnos Zagreba i Zagrepčana sa Zoološkim vrtom grada Zagreba. Vrt je duboko urezan u identitet Zagreba i mjesto uz koje Zagrepčani gaje mnoštvo lijepih uspomena, pa ga s razlogom zovu Divljim srcem grada. Atraktivne instalacije služe i kao poziv turistima u Maksimir “, kazao je Damir Skok, ravnatelj Zoološkog vrta grada Zagreba.

Uz statue životinja na Tomislavcu je postavljena i izložba fotomontaža Damira Hoyke kojima je stanovnike Zoološkog vrta smjestio na slavna mjesta u gradu.

„Tri sam tjedna fotografirao životinje u Zoološkom vrtu. Ispred nekih sam nastambi čekao satima, pa čak i danima kako bih uhvatio pravu svjetlost, izraz ili poziciju. Timaritelji su mi pomagali u osmišljavanju načina kako „nagovoriti“ životinju da dođe na željeno mjesto kako bi fotografija bila dobra. Osim samih fotografija, bilo mi je važno i smisleno povezati životinje sa znamenitostima. Tako sam gibone, poznate i kao šumske pjevače, smjestio ispred Muzičke akademije, dvogrba deva promatra dva tornja katedrale, velika ostakljena površina Nacionalne i sveučilišne knjižnice postala je akvarij za ribicu…“, ispričao je Damir Hoyka.

Njegovih četrnaest fotomontaža u središtu grada mogu se vidjeti do 11., a statue životinja do 27. lipnja.

Damir Skok građane je pozvao u subotu na proslavu 93. rođendana Divljeg srca grada i prvog rođendana male morske lavice. Razigrana mališanka tada će dobiti ime.

Oglas

Komentiraj

komentari