Stigao je novi serijal dječjih romana nagrađivane domaće autorice!

Nives Madunić Barišić: Hana i Janko i tajanstvena buka u školskoj svlačionici

Nakon ciklusa detektivskih romana o istražitelju psu Melkioru i djevojčici Tari koji su osvojili brojne nagrade i priznanja, poznata hrvatska spisateljica za djecu Nives Madunić Barišić objavila je novi naslov „Hana i Janko i tajanstvena buka u školskoj svlačionici“.

Ova zabavna i poučna priča prvi je nastavak serijala o dogodovštinama Hane i Jakova kojima najmlađi čitači neće moći odoljeti. U razigranom naslovu Hana i Janko su uzbuđeni su jer je počela nastava i još se prilagođavaju jutarnjem ustajanju i postaju prijatelji. No, kad se u školi pojavi neko neobično stvorenje i svi učenici moraju izaći na školsko dvorište, Hana i Janko odvažit će se ponovno sami ući u školu i istražiti što se zaista dogodilo, a otkriće nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Ova knjiga idealna je za početnike u čitanju zbog lako čitljivih slova i simpatičnim ilustracijama u boji Darka Kreča.

Nives Madunić Barišić je urednica i dramaturginja na HRT-u te autorica dramskih i proznih tekstova.  Za djecu je napisala nekoliko igrokaza: „Mala zelena gusjenica“, „Naša je mama postala zmaj“, „Ispod zvončića se rodio kraljević“ i „Luzer ili faca“. Napisala je i romane „Tajna čokoladnih bombona“, „Lunapark“, „Dlakava ljubav“ i „Mrak ili strah“. Primila je i nagrade za svoj rad, ali za njih još ne mora imati posebnu policu. Premda ne voli previše isticati svoje mjesto pod suncem, ipak se rado hvali da je mama dvjema djevojčicama, kao da je to njezin najveći uspjeh.

Oglas

Komentiraj

komentari