Stigao je očaravajući dječji klasik iz pera Teda Hughesa!

Priča „Dječak tigar“ očaravajući je klasik iz pera Teda Hughesa, jednog od najboljih britanskih pjesnika i pisaca za djecu. Knjiga koju je ilustrirao Tomislav Torjanac govori o običnom dječaku obična imena, kojega nitko nije primjećivao. Ali on je osjećao da je sve samo ne običan. Da je drukčiji. Samo što nije znao po čemu i do koje mjere. Sve dok jedne noći…

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Mozaik knjiga (@mozaik_knjiga_mk)

Prijevod na hrvatski potpisuje Mihaela Velina.

Ted Hughes, slavni je britanski pjesnik, pisac knjiga za djecu, esejist i prevoditelj. Napisao je mnoge značajne naslove, a za posljednju knjigu objavljenu kratko prije smrti 1998., Rođendanska pisma, u kojoj se pisao o svojoj vezi sa Silvyom Plath, dobio je nagrade Forward Poetry Prize, T. S. Eliot Prize, British Book of the Year… Od 1984. godine nositelj je nagrade Poet Laureate of England.

Tomislav Torjanac hrvatski je ilustrator i slikar, koji najčešće slika uljenim bojama u kombinaciji s digitalnom tehnikom. Godine 2006. Torjanac je pobijedio na međunarodnom natječaju za ilustriranje romana Pijev život Yanna Martela, dobitnika nagrade Man Booker za 2002. godinu. Također je i dobitnik brojnih domaćih nagrada i priznanja za ilustraciju i oblikovanje brojnih slikovnica, naslovnica i glazbenih albuma.

Oglas

Komentiraj

komentari