Stigla je nova serija stripova Dava Pilkeyja

Stigla je nova serija stripova Dava Pilkeyja, autora i ilustratora međunarodno uspješnih serijala o „Čovpasu“ i „Kapetanu Gaćeši“.

Mare, Stela, Marinko i Nina samo su dio razularene, smiješne i talentirane žablje škvadre koja dijeli svoje priče u „Micko-Kidovu klubu stripoljubaca“. Može li se nekoga naučiti da se kreativno izrazi kroz strip? Avanture u razredu i na papiru prepune su nezgoda i veselja kada kreativne male žabe prolaze kroz pogreške i napredak što dolazi s vježbom i upornošću. Lignjun i Šturak, Čudovišni sendvič od sira, Ptice, cvijeće i drveće: Haiku i fotke i drugi mini-stripovi prikazani su kao priče unutar priče. Stripovi su potpuno stilski različiti: Koriste humor i dramu, prozu i poeziju, ali i različite medije, uključujući akrilne boje, pastele, olovke u boji, flomastere, glinu, ručno rađene skulpture od kartona, sredstva za čišćenje cijevi, kolaže od građevinskog papira i kolačića.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Mozaik knjiga (@mozaik_knjiga_mk)

Ovaj iskren, duhovit i promišljen strip nagrađivanog autora i umjetnika Dava Pilkeyja nasmijat će čitatelje svih dobnih skupina i potaknuti ih da razvijaju vlastitu kreativnost.

Nakon najuspješnijih dječjih strip-romana o „Kapetanu Gaćeši“ i „Čovpasu“, „Micko-Kid“ u prijevodu Ozrena Doležala, novi je serijal kojim je ponovno zaludio cijeli svijet.

Pilkeyju je u ranoj životnoj dobi dijagnosticirana disleksija i poremećaj pažnje i koncentracije, zbog čega je često nailazio na nerazumijevanje u školi. Bijeg od problema nalazio je u svojim crtežima, zbog čega je već u drugom razredu osnovne škole nastao prvi nastavak planetarno popularnog serijala o „Kapetanu Gaćeši“. Učiteljica ga je tada poderala i rekla mu da ne može ostatak života provesti crtajući blesave stripove. Srećom, Dav je nije ozbiljno shvatio jer je samo serijal o Kapetanu Gaćeši prodan u nevjerojatnih 80 milijuna primjeraka i preveden na više od 28 jezika. Za „Kapetana Gaćešu“ Pilkey je dobio nagradu Disney Adventures Kids’ Choice Awards.

Oglas

Komentiraj

komentari