Stigla je originalna ideja za mame van svih okvira!

Narukvice iz rodilišta svima su nam draga uspomena koja često bude zametnuta jer nemamo neko određeno spremište za njih. No, sada je i tom problemu došao kraj zahvaljujući maštovitoj i kreativnoj Đurđici Iviček koja je zaslužna za nastanak proizvoda Out of the box – child’s birth bracelet.

Radi se o neodoljivim kutijicama za pohranjivanje narukvica, koje su usto i personalizirane. Tako se u lijevom prozoru kutije nalazi ime i datum rođenja djeteta, dok se u desni pohranjuju narukvice. Đurđica, po struci inače upravna pravnica i beauty therapist, došla je na ovu bajkovitu ideju spletom slučajnih okolnosti. Kako je kao i mnoge druge majke u Hrvatskoj za vrijeme porodiljnog dopusta ostala je bez posla te kako nije uspijevala pronaći novi, odlučila je pokrenuti vlastiti.

Out of the box je baš nastala u tom kaosu i mixu najljepših trenutaka majčinstva i očajnih trenutaka bez izvora prihoda. Željela sam narukvice čuvati na posebnom mjestu, izvući ih iz ormara – ispričala nam je Đurđica, koja je svoje narukvice zajedno s personaliziranim listom papira s dječjim podacima pokušala uokviriti kod staklara. To se ispostavilo vrlo problematičnim jer narukvice se nisu mogle lako postaviti u okvir. Tu se rodila ideja o jedinstvenom proizvodu koji bi sve te lijepe uspomene “držao” na jednom mjestu, a sve ostalo je, kako ljudi vole reći – povijest.

– Uz pomoć supruga, dali smo izraditi prototip koji smo poboljšavali i mijenjali dok nismo došli do željenog izgleda. Iako možda izgleda jednostavno, morali smo riješiti niz konstrukcijskih problema; kako obraditi drvo, kako ga spojiti, kako pričvrstiti staklo i poleđinu i slično – objašnjava Đurđica svoje početke. Željela je zadržati prirodni izgled drveta te ga zato nakon fine obrade brušenjem, premazuje samo premazom na bazi pčelinjeg voska koji je 100 posto ekološki. Time se dobiva trajna i satenski glatka dodirna površina. Svaki okvir, osim personaliziranog teksta, Đurđica dodatno ukrasi i nekim malim detaljom: drvenom bubamarom, leptirićem i slično, a razmišlja i o oslikavanju sličnih detalja akrilnim bojama. Za izradu svakog okvira potroši dan ili dva jer želi da budu što savršeniji i pri tome jedinstveni.

– Zbog personalizacije i mnogo ručne obrade, serijska proizvodnja je nemoguća i nešto slično se ne može kupiti na policama naših dućana. Od nedavno u ponudi imam uz tirkiznu podlogu i onu rozu te planiram uvesti i novi fairytale kalendar. Svaki okvir je unikatan i personaliziran, na njega ručno stavljam posebne ukrase, a na kalendar osim podataka o djetetu mogu staviti i natpis koji kupac želi. Dimenzije okvira su 16,1 cm / 21,3 cm / 2,5 cm pojedinačne strane, znaci kalendara i prostara s narukvicama zajedničke dimenzije iznose 32,2 cm / 21,3 cm / 5 cm – kazala je Đurđica.

Out of the box može se postaviti ili na policu ili zid jer ima ugrađene kukice za vješanje. Okvir dolazi zaklopljen kao knjiga te upakiran u čvrstoj poklon kutiji. Sve što korisnik treba napraviti je umetnuti narukvice iz rodilišta, ukloniti zaštitnu traku s ljepljive folije i zaklopiti pretinac s narukvicama. Želite li sebi ili nekome pokloniti nešto lijepo što će usput čuvati i najdragocjenije uspomene, Out of the box je idealan dar. U izradi je trenutno i drugi proizvod koji je također poseban i personaliziran i ništa slično nema na tržištu, veselimo se vidjeti što se sve sprema kada se razmišlja van okvira.

Oglas

Komentiraj

komentari