STIŽE PLAC MLJAC – NOVO KUL DOGAĐANJE U GRADU

Po prvi puta u Zagrebu, ovoga ljeta lokalitet Trešnjevačkoga placa – “žile kucavice” i “srca” Trešnjevačkoga kvarta – zaživjet će na sasvim poseban način!

Od 4. do 8.7. ne propustite PLAC MLJAC – Ljeto na Trešnjevačkom placu, “projekt s mirisom i okusom” !

Jedinstvena priča, posebna atmosfera, maštovito uređeni prostori za boravak i druženje, s odličnom klopom i pićem, glazbom i koncertima, dobrim vibracijama i opuštenom ljetnom zabavom – sve to i još puno više očekuje nas početkom srpnja na Placu Mljacu.

“Godinama razvijamo ovaj projekt i nestrpljivo smo čekali trenutak kada će Plac Mljac ugledati svijetlo dana”, poručuju iz G.A.D. PRODUKCIJE, kreativne agencije koja je osmislila ovaj novi kulturno-turistički projekt, a koja već stoji iza uspješnih manifestacija kao što su “Dvorišta” na Gornjem gradu u Zagrebu ili “Kantuna” na otoku Rabu.

Već 88 godina redovito hrani brojne Zagrepčane najboljim i najsvježijim namirnicama. Preko dana Trešnjevački plac je živa i šarena tržnica, jedna od najljepših u Zagrebu. U večernjim satima, međutim, ovaj atraktivni prostor ostaje prazan.

“Vrijeme je da se Trešnjevačkom placu vrati duša! Trešnjevačku tržnicu želimo transformirati u gozbu za sva osjetila, noćni plac ispunjen bojama i mirisima ljeta”. Plac Mljac je i projekt s pozitivnom dozom nostalgije, koji nas poziva da se vratimo u vrijeme kada smo se puno više družili, a puno manje sjedili pred ekranom. Kada smo se svi znali i pozdravljali, kada smo od susede posuđivali jaja za palačinke, a teta u dućanu nas je pozdravljala imenom.

Bogati glazbeni programi donijet će niz prvorazrednih izvođača od starih zagrebačkih šansona do izvrsnih mladih urbanih izvođača. “Bit će to prilika i da se ugodno spoji s korisnim, jer prvo možete obaviti špeceraj, a potom se s društvom zabaviti uz dobru klopu i odličnu mjuzu”, poručuju organizatori. Želja je da se kroz ambijent, uređenje, pa i dio standardne ponude na štandovima zadrži i dio izvornoga šarma Trešnjevačkog placa, dio njegove autohtone priče i atmosfere. Ulaz svih pet dana manifestacije je slobodan.

Zagreb nije samo centar, a Trešnjevački plac se svojom jedinstvenom atmosferom, pričama i ljudima nametnuo kao najbolji mogući izbor. Ideju o novom projektu objeručke su prihvatile Tržnice Zagreb, a prepoznala ga je i podržala i Turistička zajednica grada Zagreba.

Komentari na službenoj Facebook stranici projekta potvrđuju kako Trešnjevčanima nedostaje ovakva vrsta projekta te da mnogi već s nestrpljenjem očekuju Plac Mljac. Pa ako mogu London, Buenos Aires i New York, zašto ne bismo mogli i mi, zaključuju organizatori i pozivaju sve Trešnjevčane i Zagrepčane:

Početkom srpnja BUDI FACA, dođi do PLACA!

M.Z.

Oglas

Komentiraj

komentari