Subota na zagrebačkom Bundeku u znaku petog GRAWE noćnog maratona pod sloganom ‘Neki drugi svijet’

Uvertiru ovogodišnjem GRAWE noćnom maratonu dali su trkači diljem Hrvatske prikupivši u rekordnom roku 100.000 kilometara za nabavku proteza za troje djece s amputacijom donjih ekstremiteta i njihove prve trkačke korake

Zagreb, 27. kolovoza 2019. – Posljednji vikend u kolovozu na zagrebačkom Bundeku već je tradicionalno, petu godinu za redom rezerviran za najluđu trkačku zabavu pod mjesecom, GRAWE noćni maraton. Pod organizacijom Atletskog kluba Sljeme i osiguravajućeg društva GRAWE Hrvatska skoro 2.000 trkača će u subotu, 31. kolovoza s početkom u 18 sati trčati pod sloganom ‘Neki drugi svijet’ i tako još jednu godinu zaredom osvijetliti zagrebački Bundek i Savski nasip.

GRAWE noćni maraton kruna je godišnje PoKRENI inicijative, koja za cilj ima motivirati osobe za pokretanjem i uvođenjem zdravih životnih navika. Glavna vizija PoKRENI inicijative je činjenica da je svima nama najteže napraviti onaj prvi korak i na njega najteže odlučujemo ukoliko nemamo potporu, motivaciju, odnosno neki okidač koji će nas pokrenuti.

Motivacija često dolazi iz želje da napravimo neko dobro djelo i pomognemo onima koji se možda i ne mogu kretati, stoga PoKRENI inicijativa već pet godina ima i dobrotvoran karakter. Tako su brojni trkači i ove godine pokazali veliko srce i zajedničkim snagama putem PoKRENI – Pokloni svoje kilometre izazova u rekordnom roku od nešto više od mjesec dana prikupili 100.000 kilometara za nabavku proteza za troje djece s amputacijom donjih ekstremiteta i njihove prve trkaće korake.

Osiguravajuće društvo GRAWE d.d. upravo će na noćnom maratonu sve ove kilometre donirati Udruzi osoba s amputacijom udova Grada Zagreba i Zagrebačke županije (UAZ)u obliku donacije od 100.000 kuna.

Ova je utrka namijenjena prije svega svima onima koji žele istrčati svoju prvu utrku. Njima je na raspolaganju posebna disciplina ‘Desetinka’ od četiri kilometra, a svim ostalim već iskusnim trkačimatu su i nešto veće duljine od 10 kilometra, polumaratona, ¾ maratona (32km) ili cijelog maratona.Organizatori pozivaju sve građane i ljubitelje trčanja da dođu u subotu na Bundek, podrže trkače i zajedno s njima se zabave na najluđem trkačkom spektaklu na „nekom drugom svijetu“.

Oglas

Komentiraj

komentari

1 komentar