Suradnja Arena Centra i Hrvatskog društva likovnih umjetnika uspješno završena velikom donacijom umjetničkih kugli

Velike umjetničke kugle koje su oslikali priznati hrvatski umjetnici donirane su novim vlasnicima. Naime završetak je to velike donacijske akcije i lijepe suradnje Arena Centra i Hrvatskog društva likovnih umjetnika kojom su donirana sredstva udruzi Crveni nosovi, a koja je tim povodom odlučila pokloniti kugle u 12 zdravstvenih i socijalnih ustanova koje posjećuje diljem Hrvatske. Tijekom akcije prikupljeno je i donirano 22.000 kuna, a poseban senzibilitet pokazao je Heraldi for Men te tvrtke Office Shoes Hrvatska i Farmacia. Tijekom blagdanskog perioda, dok su kugle bile izložene, Arena Centar posjetilo je gotovo 2,5 milijuna posjetitelja te je kroz 60 besplatnih likovnih radionica prošlo više od 700 djece.

“Hrvatsko društvo likovnih umjetnika i svih 50 umjetnika koji su oslikali kugle s veseljem su prihvatili sudjelovanje u ovoj humanitarnoj aktivnosti. Raduje nas što kugle nisu tretirane tek kao božićni ukras koji se brzo uklanja i zaboravlja, već što, kao umjetnička djela, nastavljaju svoj vijek i unose dozu optimizma, topline i dobre vjere u bolnice i domove za starije osobe”, rekla je Ivana Andabaka, direktorica HDLU-a.

4 božićne kugle su donirane Kliničkom bolničkom centru Zagreb i Domu za starije osobe “Kantrida” iz Rijeke koje su oplemenile pacijentima njihov boravišni proctor I učinile ga ljepšim i veselijim. A uz donaciju kugli svoj redovni posjet održali su i klaunovidoktori koji su najviše obradovali najmlađe pacijente.

Mladenka Majerić, izvršna direktorica Crvenih nosova zahvalila se svima koji su podržali projekt i umjetnicima koji su oslikali kugle te naglasila:“Umjetnička intervencija u socijalno okruženje je ono što klaunovidoktori rade kroz svoje posjete bolesnima i nemoćnima, i to je zajednička poveznica koju CRVENI NOSOVI dijele s pokretačima ove akcije, Arena Centrom i Hrvatskim društvom likovnih umjetnika“.

Suradnja Arena Centra i HDLU-a počela je povodom 5. rođendana Arena Centra kada je u Areni predstavljeno 50 božićnih kugli koje su, između ostalih, oslikali Tomislav Buntak, Josip Zanki, Tomislav Ostrman, Matko Vekić, Siniša Reberski, Miron Milić, Predrag Todorović, Martina Miholić, Gordana Bakić, Lav Paripović, Ivona Jurić, Duje Jurić, Martina Grlić, Grgur Akrap, Ivan Prerad, Maja Rožman i mnogi drugi.

“Arena Centar je u suradnji s Hrvatskim društvom likovnih umjetnika i udrugom Crveni nosovi pokrenula ovu akciju s ciljem da ljudima uljepšamo životnu svakodnevicu. Drago nam je da smo uspjeli u svom naumu i da možemo biti dio priče koja pomaže drugima jer vjerujemo da kroz ovakve projekte možemo donijeti puno pozitivnih promjena, a tužne ljudske sudbine učiniti ljepšima ne samo u blagdansko vrijeme, već i tijekom cijele 2016. godine. Hvala svima koji su prepoznali vrijednost akcije, svima koji su se uključili i koji su svojim donacijama mnogoj djeci izmamili osmijeh na lice i njihova srca ispunila srećom i ljubavlju”, kazala je direktorica marketinga Arena Centra Sanja Vladović.

Foto: Ivana Kaurloto i Igor Šoban

A.M.

Oglas

Komentiraj

komentari