Svakodnevne male pobjede

Sigurna sam kako vas većina žena svakodnevno napravi neki mali popis poslova koje taj dan mora obaviti. Kuhanje, pospremanje, usisavanje, djeca, obaveze, škola, domaće zadaće….i još hrpetina toga što „danas jednostavno ne stignem“.

Znam kako se osjećate. Imam muža, troje djece, svi troje đaci. Uz to, ne vozim, čak ni vozačku nemam. Mislim da vam je jasno u kakvoj sam strci. Uz to, suprug se bavi sportom, pa pretpostavljate tu je neka posebna prehrana… hvala Bogu pa nije. Sportaš koji smije jesti…Aleluja. Ali zato, kao i većina Vas imam izbirljivu djecu, pa obično moram napraviti doručak, dva ručka i četiri večere. Da, nekad sam previše popustljiva, ali šta ću kad ih sve volim.

Na kraju dana, kad se polumrtva onesvjestim u dnevnom boravku, popijem čašu pive i pojedem pola djetetove čokolade… Nemojte me osuđivati jer znam da i Vi to radite…oooo daaa, znam, samo što to nikome ne govorite. Tada se sjetim da pola svog popisa nisam napravila. Nisam ni pročitala, a kamoli napravila.

Mislim da je vrijeme da taj popis jednostavno bacimo.

Jeste li ujutro sa osmjehom svojoj djeci servirale doručak? Jeste? I poljubile ih kada su se probudili? Jedna mala pobjeda za vas.

Krenimo dalje.

Sigurna sam da ste obavile shoping, onaj svakodnevni, kruh i mlijeko, djetetu koja grickalica…

Još jedna mala pobjeda za Vas…

Ručak, pospremanje igračaka, međuobroci, čišćenje za ljubimcima, pranje veša, zagrljaji i poljupci.

Svakodnevne male pobjede, upravo one koje bi se trebale nalaziti na vašim popisima poslova koje treba obaviti.

Svaka majka zna da je na kraju dana najbitniji upravo osmjeh njenog djeteta…a ne hrpa poslova koje je napravila, a koji se zapravo ni ne vide.

Uživajte u svojim malim pobjedama!

A.Z.

 

Oglas

Komentiraj

komentari