Svakodnevni kaos trudnica prikazan kroz iskrene i smiješne crteže

Natečene noge, strije, neispavanost, neopisiva želje za određenom hranom ili nepromišljeni komentari stranaca… Tijekom svoje prve trudnoće u 2012. godini, Lina Severinsen se baš kao i većina trudnica susrela sa svakodnevnim izazovima trudnoće. Sve ih je bilježila u svojem dnevniku u koji je umjesto pisanja, crtala kako se osjeća i što je muči. Danas, 3 godine kasnije, upravo te njezine ilustracije o svim (ne)glamuroznim usponima i padovima tijekom, a i poslije trudnoće, nasmijavaju i ohrabruju brojne majke diljem svijeta.

line2

Između majčinskih obaveza i crtanja, Line je pronašla malo vremena za razgovor sa Sretnom Mamom.

„Oduvijek sam puno crtala. Imam diplomu iz animacije, ali sve je za ozbiljno počelo kada sam rodila. Tada sam počela s crtanjem i izradom crteža za djecu. Jako volim crtati sa svojom kćerkom, što je i njoj jako zabavno.“

Ova mlada Norvežanka ističe da svoje crteže objavljuje prvenstveno kako bi poslala poruku svim majkama da sve prolaze kroz isto, da sve imaju slične probleme i da nisu same. A možda najbolji lijek kako bi se prebrodili ovi malo lošiji trenutci trudnoće je upravo smijeh.

line3

„Prvo sam pokazala radove svojoj prijateljici prije nego što sam počela s objavljivanjem na internetu. Tada mi je rekla da obavezno to moram objaviti, a danas je oduševljena da su moje ilustracije doživjele takvu pažnju. Komentari na Instagramu su me inspirirali da nastavim s crtanjem. Mnogi kažu da im se sviđaju ilustracije i da se prepoznaju u njima. Imam mnogo crteža i neprestano stvaram nove. Nadam se da ću izdati i knjigu.“

Zadovoljna povratnim informacijama koje svakodnevno dobiva od majki, ali i očeva, Lina kaže kako joj inspiracije ne nedostaje jer pored sebe ima trogodišnju kćerku i šestomjesečnog sina.

line4

Kako izgleda stvarna svakodnevica trudnica i kako se nose s time, možete pogledati na Lininom Instagramu https://instagram.com/kosogkaos/ ili stranici http://www.kosogkaos.no/ .

Napisala: Kristina Rep

Oglas

Komentiraj

komentari