Sve Violeta Double Care baby maramice od sada su bez plastike!

Svake godine u našim morima završi 8 miliona tona plastike. Plastični proizvodi za jednokratnu upotrebu koriste se jednom ili kratko vrijeme prije bacanja, a utjecaji takvog plastičnog otpada na okoliš i naše zdravlje su globalni i mogu biti drastični.

Od svega najčešće pronađenog plastičnog otpada u našim morima, Europska Unija je izdvojila ove proizvode koje gotovo svakodnevno koristimo. To su: štapići za uši, plastični pribor za jelo, tanjuri i slamke, baloni i štapići za balone, posude za hranu, čaše i boce za piće, opušci, vrećice i omoti te vlažne maramicei sanitarni proizvodi.

Tako je – većina baby vlažnih maramica koje možemo pronaći na tržištu su izrađene od plastičnih materijala. Dužnost odgovornih tijela je odgovoriti na ovaj problem. Europska Unija želi postati preteča u globalnoj borbi protiv morskog otpada i zagađenja plastikom. Jedan od odgovora je i SUP direktiva o označavanju jednokratnih plastičnih proizvoda.

Tako od srpnja ove godine sve baby maramice izrađene od plastičnih materijala moraju na sebi imati oznaku – Plastic in product.

Cilj takvog označavanja je povećati svijest potrošača o tome gdje odlažu navedene proizvode i pobrinuti se da ne završavaju tamo gdje ne bi trebali. No drugi, viši cilj je promovirati prijelaz na kružno gospodarstvo sa inovativnim i održivim proizvodima i materijalima.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli VioletaDoubleCare (@violetadoublecare)

U Violeti su sve ovo shvatili i kao svoju vlastitu dužnost. Briga o okolini i primjena pravila održivog razvoja jedna je od ključnih stavki poslovanja Violete. Sada kada smo svi svjedoci katastrofalnih posljedica globalnih klimatskih promjena, nevjerojatno je važno omogućiti našoj djeci da žive prirodnije i održivije.

Tako je Violeta od 04.07.2021. umjesto da samo označava kako proizvodi sadržavaju plastiku, odlučili prijeći u potpunosti na PLASTIC-FREE baby maramice.

Omiljene Violeta baby maramice sada postaju još bolje u pravom smislu riječi:

  • 100% biorazgradive
  • bez kemijskih svojstava koji usporavaju bio razgradnju
  • 100% plastic free

Viskozna vlakna od kojih su izrađene nove Violeta baby maramice su dobivena od prirodnih biljaka. To bi značilo da kada bacimo ovu maramicu ista će se potpuno razgraditi, za razliku od plastike koja ostaje kao takva milijunima godina. Tako da ukoliko na žalost i dospije do naših mora, sa vremenom će se razgraditi u prirodi.

Maramice od punih viskoznih vlakana imaju svijetlu boju, mekan osjećaj te je odmah uočljivo kako se debljinom čine manje u odnosu na plastične maramice.

Materijal koji koriste u Violeti je u cijelosti izrađen od prirodnih polimera koji nisu kemijski promijenjeni. U slučaju da, primjerice, zapalite nove Violeta maramice, materijal 100% gori i ostaje samo prirodni pepeo. Za razliku od plastičnih materijala koji oslobađaju štetni dim i za njima ostaju štetni sastojci. No svakako ih nemojte paliti! 🙂

Osim biorazgradivosti novi materijal ima i poboljšana svojstva zadržavanja tekućine, čime se smanjuje rizik od isušivanja maramica. Mekan osjećaj i odlična hidrofilna svojstva omogućuju bolju iskoristivost i njegu koju pružaju prirodni, biljni ekstrakti u Violeta maramicama.

Za svoj asortiman su pomno birali ekstrakte pa tako na izbor imaju maramice sa 99% vode ili pak ulje pamuka, mlijeko badema, med&kamilicu ili protein kozjeg mlijeka.

U formulaciji svih Violeta baby maramica se koristi 5x filtrirana voda koja je zaslužna za medicinski stupanj čistoće. Ne sadrže SLES, alkohol i druge silikone. Sa prirodnim pH 5.5. za nježnu i zdravu zaštitu.

Kozje mlijeko sadrži čak 50% više vitamina B u odnosu na kravlje te je stoga izrazito hranjivo, a pH mu je sličan prirodnom pH kože. Umiruje suhu kožu i pomaže u poboljšanju simptoma upale kod ekcema i psorijaze.

Maramice sa uljem pamuka sadrže velike količine vitamina, minerala i omega-6 masnih kiselina. Bogato fitosterolima zbog čega se brzo upija na koži, ostavljajući poseban osjećaj glatkoće.

Maramice sa organskim ekstraktom meda i kamilice su idealne za njegu i zaštitu kože. Med je poznat kao emolijens, a kamilica dokazano umiruje iritacije, crvenilo i ostale neugodne pojave na nježnoj bebinoj koži i to zahvaljujući visokom sadržaju bisabolola.

Od svih vrsta mlijeka, bademovo je jedno od nutritivno najbogatijih vrsta, a nalazi se u Violetinim najprodavanijim maramicama. Bogato je vitaminima B6, C, E, ali i cinkom koji je tipičan sastojak proizvoda koji se koriste za obnavljanje stanica kože. Nježno čisti i hrani kožu, čineći je glatkom te smanjuju rizike od dehidratacije.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli VioletaDoubleCare (@violetadoublecare)

Omiljene Water Care maramice sadrže čak 99% vode. Osim vode, drugi prirodni sastojak je ekstrakt nordijske kupine, koja štiti i jača kožu te je dubinski hidratizira. Nordijska kupina ima 2 puta više C vitamina od limuna, a ulje iz sjemenke nordijske kupine bogato je OMEGA 3 i OMEGA 6 kiselinama te A i E vitaminima.

Nove plastic-free maramice možete prepoznati po zelenoj oznaci- BIORAZGRADIVO, kako bi bili sigurni da ste i vi dio održive promjene. Promjena počinje u svakome od nas, zato reciklirajmo, savjesno postupajmo sa otpadom, birajmo održive proizvode sa malim utjecajem na okoliš. Možemo biti stvarna promjena, a ne samo dio trenda o kojemu se trenutno puno priča. Jer naše bebe to zaslužuju.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli VioletaDoubleCare (@violetadoublecare)

 

Sretne dobitnice u darivanju objavljenom 31. kolovoza su Brigita Švec i Mihaela Vukšić. Molimo dobitnice da se jave u inbox 🙂 Hvala svima na sudjelovanju!

Oglas

Komentiraj

komentari