Svijet Pokémona je oživio!

U akcijskoj pustolovini „Pokémon detektiv Pikachu“, prvom igranom Pokémon filmu, Ryan Reynolds nastupa kao detektiv Pikachu. Ljubitelji Pokémona sad će moći vidjeti legendarnog Pikachua i na velikim ekranima, kao i mnoge druge omiljene Pokémone, od kojih svaki ima jedinstvene moći i osobnost. U filmu također glume Justice Smith kao Tim, Kathryn Newton kao Lucy, mlada reporterka koja je na tragu svoje prve velike priče, kao i Suki Waterhouse, Omar Chaparro, Chris Geere, Rita Ora, Ken Watanabe te Bill Nighy.

Film počinje kad iskusni detektiv Harry Goodman iznenada nestane, što potakne njegovog dvadesetjednogodišnjeg sina Tima da otkrije što se dogodilo. U istrazi mu pomaže Harryjev bivši Pokémon partner, detektiv Pikachu: duhoviti i simpatični detektiv koji predstavlja zagonetku samom sebi. Kad otkriju da uspješno mogu surađivati, budući da je Tim jedina osoba koja može razumjeti i razgovarati s Pikachuom, udruže snage u uzbudljivoj pustolovini kako bi riješili ovaj tajanstveni slučaj. Zajedno jure ulicama Ryme Cityja, ogromne moderne metropole u kojoj ljudi i Pokémoni žive zajedno u superrealističnom svijetu, u potrazi za tragovima, te tamo otkriju šokantni zaplet koji bi mogao uništiti taj mirni suživot i ugroziti cijeli svijet Pokémona.

Brend Pokémon pokrenut je 1996. godine te ubrzo postao svjetska senzacija koja se sastoji od video igara s više od 324 milijuna prodanih jedinica, igraćih karata Pokémon, dostupnih na 11 jezika i s više od 25,7 milijardi prodanih primjeraka, te crtane serije, čija se 22. sezona trenutačno emitira u više od 160 zemalja, kao i više od 20 animiranih filmova te knjiga, manga stripova, skladbi, igračaka i aplikacija, uključujući i nevjerojatno popularni Pokémon GO, igru koja je bila preuzeta više od 850 milijuna puta.

 Pikachu govori!  I to je samo početak.

Kao što to svi znaju, Pikachu je Pokémon i nije važno koliko god Pokémon može izraziti ono što misli putem svojeg izgleda, radnji, govora tijela i posebnih moći, jedino što može izgovoriti je vlastito ime. Međutim, iz nekog neobjašnjivog razloga, to nije slučaj s ovim malim posebnim bićem: detektivom Pikachu koji nikad ne prestaje pričati, bilo zbog toga što je ovisan o kofeinu, zbog svoje amnezije ili jednostavno svoje električne osobnosti. Nitko ga ne može ušutkati.

Na početku filma detektiv Pikachu našao se suočen sa zagonetkama koje su toliko misteriozne i neobjašnjive da se ne može ni sjetiti kako je sve počelo, ali neće odustati dok ih sve ne riješi. Tko je on? Što se dogodilo njegovom partneru, Harryju Goodmanu? I zašto odjednom može govoriti i zašto ga samo jedna osoba – i to Harryjev sin Tim – razumije?

 

 

Oglas

Komentiraj

komentari