Svoj doprinos zaštiti planeta daje i Nestlé

Razvijanje novih tehnologija proizvodnje i uklanjanje plastike za jednokratnu upotrebu koja se ne može reciklirati samo su neki koraci kompanije za čišću budućnost bez plastičnog otpada

Zagreb, 11. lipnja 2019. – Svjetski dan zaštite okoliša i Svjetski dan oceana su za nama, a nastojanjima za očuvanje okoliša pridružio se i Nestlé. U mjesecu brige za okoliš najveći svjetski proizvođač hrane i pića predstavio je dosadašnje rezultate na globalnoj razini, ali i potaknuo svoje zaposlenike diljem planeta na volontiranje za očuvanje prirode.

Što je poduzeto do sada? Prošle godine Nestlé se obvezao da će do 2025. godine 100% pakiranja biti od materijala koji će se moći ponovo iskoristiti li reciklirati. S tim ciljem kompanija je osnovala Nestlé Institut za ambalažu i pakiranje (Nestlé Institute for Packaging Sciences), a prvi brendovi koji će koristiti nove materijale na bazi papira i biorazgradivih/kompostabilnih polimera su NESQUIK, Yes!, SMARTIES i MILO. Što se tiče poslovanja s vodom, razvijaju se održivi materijali za pakiranje te stopostotne biološke PET ambalaže, a početkom iduće godine tvrtka će lansirati nove aparate za vodu koji će potrošačima omogućiti punjenje vlastitih boca za višekratnu upotrebu. U veljači 2019. Nestlé je počeo uklanjati sve plastične slamke iz proizvoda upotrebljavajući alternativne materijale, kao i inovativne dizajne. Ovo su samo neki koraci u dugoročnoj strategiji Nestléa za okoliš bez plastičnog otpada.

“Ubrzavamo naše postupke rješavanja problema plastičnog otpada kako bismo učinili značajnu razliku svugdje gdje poslujemo. Zato surađujemo s vladama, nevladinim organizacijama, dobavljačima, upraviteljima otpadom, trgovcima na malo i drugim tvrtkama kako bismo poduzeli smislene akcije. Ponosni smo što se ove godine više od pet tisuća Nestlé zaposlenika diljem svijeta odazvalo pozivu na obilježavanje Svjetskog dana oceana i sudjelovalo u akcijama čišćenja. Promjena kreće od nas samih i svatko može dati svoj doprinos.” – istaknula je Irena Kurtanjek, voditeljica korporativnih komunikacija tvrtke Nestlé.

Koliki je doprinos Nestléa svjedoče i brojke: do kraja 2017. godine kompanija je uklonila više od 100.000 tona ambalažnih materijala iz svojih proizvodnih procesa, a već ove godine očekuje se uklanjanje novih 40.000 tona plastike. Svih 4.200 postrojenja tvrtke Nestlé upravo uklanja plastiku za jednokratnu upotrebu koja se ne može reciklirati i zamjenjuje je materijalima koji se mogu lako reciklirati ili ponovno upotrijebiti.

No, ovo je tek početak.

Više informacija možete pronaći na stranici  Nestlé.

Oglas

Komentiraj

komentari