SAMO TAJ TRENUTAK SREĆE – SADAŠNJOST

Promatram ih kako se igraju.  Rone i izranjaju školjke, potapljaju se, utrkuju tko će prije do prve bove. Skaču sa stijena, smiju se. Sreća je vidljiva na njihovim licima. Uživaju u ljetu i ljetnim radostima, ne zamaraju se onim što će biti ili onim što je bilo.

Promatram  i odrasle. Sjede na moliću ili u dubokom hladu. Mahom oplakuju dobra stara vemena. Misli i razmišljanja  fokusirana su na „crne“  dane koji nam sljeduju. Kriza sim, kriza tam, porezi na nekretnine, nesposobni političari, korupcije i uhljebi, otkaz koji se nazire, smanjenje plaće, skupoća, glad, poplave, ekološke katastrofe!

Eh, kak’ je nekad bilo lijepo, zaključuju uglas.

Zašto se mi toliko emocionalno vežemo za ono što je prošlo? Znamo da događaje iz prošlosti ne možemo vratiti, niti izmijeniti. Razmišljajući o onome što je već iza nas, život koji sada živimo prolazi pored nas. Slično je i s mislima koje su fokusirane na ono što će se dogoditi. Strahujemo od svega i svačega ili smo već izrežirali filmić s happy  endom?

U biti potpuno je nevažno, jer sadašnji trenutak je prošao. A mi smo ga proživjeli strahujući od onog što će se dogoditi, ili pak oplakujući dobra stara vremena. Možda samo ga proveli u mašti, sanjajući…

A kad se snovi izjalove,  ostaje nam ili praznina ili gorak okus u ustima i veliko razočaranje. Zato nemojte izgubiti ovaj dragocjeni trenutak koji se zove sada!

Uživajte u svakom trenutku, dišite punim plućima i koncentrirajte se na ono što se dešava upravo sada. Nitko se ne može vratiti u prošlost i promijeniti početak, ali svi možemo danas započeti stvarati novi završetak!

Rosie Kugli

Oglas

Komentiraj

komentari

PODIJELI
Prijašnja objavaOd kantuna do kantuna!
Slijedeća objavaSvađe naše svagdašnje