TEHNOLOGIJA ZA NAJVEĆE SVJETSKE KONFERENCIJE

ŠIBENIK, 10. srpanj, 2018. – “Video, audio, ambijentalno svjetlo, vlažnost i temperatura – okruženje koje dolazi samo zahvaljujući tehnologiji, to je naša budućnost”,  završne su riječi Keerti Malkote  na nedavno održanoj najvećoj međunarodnoj IT konferenciji Atmosphere EMEA 2018 koju je ugostila Hrvatska u šibenskom hotelu Amadria Park, čime je predstavila novu tehnološku infrastrukturu koja ujedno podiže i cjelokupan ugostiteljski standard  u regiji.

Atmosphere EMEA 2018. konferenciju u organizaciji tvrtke Aruba, koja djeluje unutar kompanije Hewlett Packard Enterprise, u tri je dana posjetilo 1.542 posjetitelja iz 50 zemalja, uključujući SAD, Australiju, Ekvador i Europu koji su bili smješteni unutar 135 hektara velikog Amadria Park hotelskog kompleksa.

Mjesto je odabrano zbog nedavno implementirane nove IT infrastrukture unutar Amadra Park hotela, koja uključuje preko 800 Wi-Fi pristupnih točaka čime je stvorena pogodna platforma za dodatan rast, napredak, nove inovacije, ali i bolje zadovoljstvo korisnika i gostiju hotela. Sudionici Atmosphere EMEA 2018. uživali su stabilnom  Wi-Fi pristupu sa svakog mjesta unutar hotela, bilo u sobi za konferencije ili na baru na plaži, što znači glatko i neprekinuto iskustvo za svakog korisnika.

“Amadria Park pruža doista svjetsko iskustvo posebno po pitanju tehnologije i pokazuje pravi potencijal digitalne transformacije u ugostiteljskoj industriji”, rekao je Keerti Melkote, suosnivač i predsjednik tvrtke Aruba. “Ovo je mjesto koje zaista dijeli uvjerenje da će pružanje novih iskustava korisnicima, koje pokreće tehnologija, biti ono što će potaknuti rast poslovanja u budućnosti”.

Osim što su stručnjaci imali mogućnost mogućnost certificiranja u organiziranim učionicama, imali su prilike poslušati desetke vrlo zanimljivih predavanja o najnovijim IT trendova u ugostiteljstvu, zdravstvu, edukaciji, javnom sektoru i brojnim drugim kritičnim vertikalama koje su održali održali vrhunski prezentatori među kojima i Partha Narasimhan, CTO Aruba kompanije koji je pokušao približiti viziju kojoj Aruba teži. Wi-Fi je možda ključna komponenta, ali ideja je puno šira. Aruba želi shvatiti kako se prostor povezuje s predmetima ne bi li omogućili inovativno, pomalo futurističko iskustvo. “Lokacija je most koja spaja digitalni svijet sa stvarnim i što bolje razumijemo prostor, odnosno, kako ga korisnici svakodnevno koriste, bolje razumijemo što im je potrebno” rekao je Partha.

Kako bi približio samu ideju, osvrnuo se na nedavnu suradnju švicarskih dizajnera i proizvođača namještaja Yvesa Behara i Hermana Millera s Aruba tehnologijom. Suradnja je iznjedrila inteligentan stol koji pamti korisnikove navike i prema njima oblikuje ergonomiju te informira korisnika da je predugo u sjedećem položaju. Suradnja je to koja prema Partha “najbolje ilustrira kako predmet postaje svjestan okruženja zahvaljujući mreži koja omogućava korištenje tehnologije”.

Na viziju Partha Narasimhan u svojem predavanju se osvrnuo i Keerti Malkote, CEO i predsjednik Arube koji skoriju budućnost vidi “kao već poznato okruženje svih obožavatelja znanstveno fantastičnih filmova” u kojima prostor zna što korisnik želi”.

Zahvaljujući tehnološkom napretku, Amadria Park, koji je uz Šibenik  prisutan i u Opatiji, u mogućnosti je ugostiti neke od najvećih konferencija u Hrvatskoj u bilo koje doba godine. To sada samo povećava privlačnost poslovanja, ali i proširuje turističku sezonu daleko iznad prethodnih očekivanja.

M.Z.

Oglas

Komentiraj

komentari