TEHNOLOŠKA IGRAČKA NOVE GENERACIJE

Renomirani megaloman igraće industrije – japanska tvrtka Nintendo, ove godine predstavlja inovaciju na tržištu interaktivnih igračaka i igraćih konzola. Nintendo Labo je njihova nova linija proizvoda namijenjena velikim i malim klincima, a premisa je pružiti iskustvo stvaranja i pretakanja ideja u stvarnost, opipljive i iskoristive platforme i to u travnju ove godine. Zajedno s već poznatom Nintendo Switch konzolom, Nintendo Labo set omogućuje klincima da pomoću modularnih kartonskih dijelova stvaraju sve od klavira do motora ili pak robota koji oživljava kada se spoji sa Switch konzolom.

Ovo je jedan od odličnih načina približavanja tehnologije klincima s pristupom koji je kreativan i koji potiče motoričke sposobnosti i malene moždane vijuge na razmišljanje. S obzirom na mnoge tehnološke aspekte današnjice koji djeci smanjuju koncentraciju s čijim se uravnoteženim korištenjem roditelji bore svakodnevno (TV, računala, prijenosna računala, tableti, mobilni telefoni i sl.) ovakav proizvod je definitivno pametna i kreativna investicija.

Važno je (u pravo vrijeme) upoznati djecu s tehnologijom i njenim brojnim funkcijama jer će njihova budućnost biti satkana od noviteta u industriji i ako pokažu interes za spomenuto polje, taj interes treba njegovati, a vidike širiti. Ukratko, uz pomoć Nintendo Labo klinci mogu naučiti sve dobre strane tehnologije – mogu graditi, stvarati, otkrivati, razmišljati i sebi prilagoditi opipljiv proizvod i u konačnici pokazati nama kako stvari funkcioniraju jer prije ili kasnije uloge roditelja i djece se preokreću, a učenici postaju učitelji. 🙂

Za više informacija posjetite Nintendo službenu stranicu i informativni YouTube kanal.

Mirna Tomašković – Pavlinić

 

Oglas

Komentiraj

komentari