Tele2 i Zaklada Reach for Change nastavljaju s programom „Reach for Change – Budi promjena“

Tele2 i međunarodna Zaklada Reach for Change iz Švedske ove godine nastavljaju lani započetu uspješnu suradnju na projektu „Reach for Change – Budi promjena“. Cilj suradnje je pružiti financijsku i nefinancijsku podršku projektima koji značajno doprinose rješavanju nekih od najvećih problema s kojima se susreću djeca.

Projekti koje će, od 6. svibnja 2016. do 1. srpnja 2016., socijalni poduzetnici moći prijaviti na natječaj Tele2 i Zaklade Reach for Change i ovoga se puta moraju odnositi na područja razvoja, obrazovanja, zdravlja, ekonomske i društvene participacije, slobode i mogućnosti izražavanja djece. Važno je istaknuti kako prijavljeni projekti moraju biti temeljeni, odnosno sukladni, principima UN-ove Konvencije o pravima djeteta.

 „Sretni smo što se nastavlja partnerstvo Tele2 sa Zakladom Reach for Change jer smo tvrtka predana društvenoj odgovornosti i cilj nam je doprinijeti poboljšanju okruženja u kojem djelujemo. Za naš tim u Tele2 ovaj projekt je više od financijske podrške, iskreno smo mu posvećeni te će naši djelatnici i ove godine svojim znanjima i vještinama pomoći odabranim poduzetnicima u ostvarenju njihovih ciljeva. Suradnja sa Zakladom Reach for Change za nas je dugoročno ulaganje u boljitak djece, njihova prava i potrebe. Jedva čekamo prve ovogodišnje prijave za natječaj“, rekao je Viktor Pavlinić, predsjednik Uprave Tele2 u Hrvatskoj.

Zamjenik CEO-a i direktor marketinga Zaklade Reach for Change, JonGoland, nadovezao se sljedećim riječima: “Prošle smo godine našli i podržali troje socijalnih poduzetnika koji rade s nekom od najpotrebitije djece u Hrvatskoj. Raduje  me da ove godine imamo ponovno priliku podržati tri sjajna projekta koji će unaprijediti živote djece u području zdravlja, razvoja, obrazovanja, participacije ili zaštite.”

Podrška kroz projekt „Reach for Change – Budi promjena“ sastoji se od financiranja u iznosu od 180.000 kuna za godinu dana te od nefinancijske podrške kroz koju Zaklada Reach for Change i Tele2 pomažu socijalnim poduzetnicima postići održivost njihova rada i što bolje rezultate za dobrobit djece. Oblik nefinancijske podrške se definira individualno za svaki podržani projekt, ovisno o njegovim potrebama.

Prijave na natječaj se podnose isključivo online sustavom za prijave na croatia.reachforchange.org. U prijavi je najvažnije jasno opisati problem na kojeg se projekt odnosi i razvijeno rješenje za koje se traži podrška. Za projekte u užem izboru organizirat će se serija razvojnih radionica na kojima će prijavitelji dodatno razraditi svoje projekte. Potpisivanje ugovora s dobitnicima se očekuje u prosincu 2016. godine. U izboru projekata za podršku sudjeluju stručnjaci iz područja prava djece, stručnjaci iz područja socijalnog poduzetništva, predstavnici Zaklade Reach for Change i Tele2 te djeca.

 

 

 

 

 

Oglas

Komentiraj

komentari