Tele2 i Zaklada Reach for Change otvorili prijave za ovogodišnje projekte „Reach for Change – Budi promjena“

Tele2 i međunarodna zaklada Reach for Change iz Švedske i ove godine nastavljaju uspješnu suradnju na projektu „Reach for Change – Budi promjena“.

Zajednički projekt započeo je 2015. godine, kada je Tele2 svojom podrškom omogućio početak rada zaklade Reach for Change u Hrvatskoj. Cilj suradnje je pružiti financijsku i nefinancijsku podršku projektima koji značajno doprinose rješavanju nekih od najvećih problema s kojima se susreću djeca.

Projekti koje će od 12. svibnja 2017. do 1. srpnja 2017. socijalni poduzetnici moći prijaviti na natječaj Tele2 i Zaklade Reach for Change i ovoga se puta moraju odnositi na područja razvoja, obrazovanja, zdravlja, ekonomske i društvene participacije, slobode i mogućnosti izražavanja djece. Važno je istaknuti kako prijavljeni projekti moraju biti temeljeni, odnosno sukladni, principima UN-ove Konvencije o pravima djeteta.

„Izuzetno smo zadovoljni što nastavljamo s ovim projektom te što i ove godine možemo podržati sjajne socijalne poduzetnike koji grade bolje društvo za djecu! Tele2 je tvrtka usmjerena na društvenu odgovornost i svojim radom želimo pridonijeti razvoju zajednice u kojoj djelujemo. Ovaj projekt je savršena prilika za to, jer kroz njega podržavamo one koji potrebitoj djeci pružaju usluge, prilike za razvoj i učenje te im inovativnim sredstvima omogućuju da premoste izazove s kojima se susreću. Veliko je zadovoljstvo pratiti rezultate koje postižu socijalni poduzetnici koje smo imali prilike podržati prethodnih godina, stoga je ovo uzbudljiv trenutak za nas, jer se radujemo svakoj novoj prilici da svijet djeci promijenimo na bolje“, rekao je Viktor Pavlinić, predsjednik Uprave Tele2 u Hrvatskoj.

Tatiana Burmistrova, regionalna direktorica zaklade Reach for Change, nadovezala se sljedećim riječima: “Vrlo smo radosni što smo, uz podršku Tele2, i ove godine u mogućnosti podržati još 3 projekta za prava i potrebe djece jer vidimo veliki značaj i promjenu koju postižu projekti koje već podržavamo, a sada ih je u Hrvatskoj već sedam.Stoga mi je zadovoljstvo pozvati socijalne poduzetnike da se prijave na natječaj i prepoznaju nas kao partnera u radu usmjerenom na boljitak djece.

U Švedskoj je socijalno poduzetništvo vrlo razvijeno, posebno od 2008. godine, kada je Vlada osnovala Zakladu znanja, tako da danas imamo preko 350 socijalnih poduzeća koji zapošljavaju oko 10.000 ljudi. Društvena odgovornost poduzeća također je dio različitih vladinih politika i očekuje se da švedska poduzeća pridonose društvenom razvoju kako u Švedskoj tako iu inozemstvu. Prateći projekt Tele2 i Reach for Changejako sam sretan što suradnja postiže ovako dobre rezultate i veselim se ovogodišnjim projektima.“, naglasio je veleposlanik Kraljevine Švedske, Nj.E. LarsSchmidt.

Podrška kroz projekt „Reach for Change – Budi promjena“ sastoji se od financiranja u iznosu od 180.000 kuna po projektu, za period od godine dana, te od nefinancijske podrške kojom Zaklada Reach for Change i Tele2 pomažu socijalnim poduzetnicima postići održivost njihovog rada i što bolje rezultate za dobrobit djece. Oblik nefinancijske podrške se definira individualno za svaki podržani projekt, ovisno o njegovim potrebama.

Prijave na natječaj se podnose isključivo online sustavom za prijave na croatia.reachforchange.org. U prijavi je najvažnije jasno opisati problem na kojeg se projekt odnosi i razvijeno rješenje za koje se traži podrška. Za projekte u užem izboru organizirat će se serija razvojnih radionica na kojima će prijavitelji dodatno razraditi svoje projekte. Potpisivanje ugovora s dobitnicima se očekuje u prosincu 2017. godine. U izboru projekata za podršku sudjeluju stručnjaci iz područja prava djece, stručnjaci iz područja socijalnog poduzetništva, predstavnici Zaklade Reach for Change i Tele2 te djeca.

Oglas

Komentiraj

komentari