The World’s Biggest Eye Contact Experiment 2017 – Zagreb

Samo jedna minuta gledanja u oči bit će dovoljna da vas u subotu 23. rujna na Trgu Bana Jelačića s početkom u 11h, u tjednu UN-ovog Međunarodnog dana mira, poveže s potpunim strancem, ali i s događajem koji će se tijekom vikenda održati u 350 gradova i 73 država diljem svijeta na javnim trgovima, parkovima, trgovačkim centrima. U organizaciji društvene inicijative The Liberators International i Udruge Hoppipolla, Zagreb će po drugi puta postati mjesto komuniciranja pogledom u The World’s Biggest Eye Contact Experiment-u.

Samo jednim pogledom 23.09.2017. Svijet će se promijeniti. Stotine tisuća ljudi okupiti će se na javnim prostorima u gradovima širom svijeta kako bi istodobno dijelili čaroliju kontakta „pogledom“ s drugima i obnovili osjećaj ljudske povezanosti.

Iza ovog eventa stoji društvena inicijativa The Liberators International i osnivač Peter Sharp iz Australije koji kreira pozitivna masovna iskustva ujedinjenja kako bi iz njih svi shvatili da je moguće biti i živjeti u skladnijem i održivijem svijetu. The Liberators International domaćini su i organizatori većeg broja globalnih događaja, poput inspirirajućeg događaja u javnom prijevozu gdje pozivaju javnost na zajedničko pjevanjedijeljenje zagrljaja sa strancima i naravno trećeg Global Eye eksperimenta u gradovima diljem svijeta.

The World’s Biggest Eye Contact Experiment uključuje građane na sudjelovanje u iskustveni doživljaj koji nam omogućava da se povežemo kao jedna globalna obitelj. Politička i ekološka neizvjesnost, globalni osjećaj razdvajanja i izoliranosti uzrokuju strah i uzdrmane temelje kohezije na ovoj planeti. Podijeliti pogled je nešto za što svatko ima sposobnost, a kada to činimo, prirodno se pojavljuje osjećaj povezanosti. Kada se osjećamo povezani jedni s drugima, osjećamo se mirnije, manje osuđujemo, otvoreniji smo za ljubav i manje se osjećamo usamljenima. Najljepše u ovom eksperimentu „pogledom“ je jednostavnost i čistoća iskustva. Ne trebate govoriti istim jezikom da biste uspjeli osjećati pozitivno djelovanje jednominutnog izmjenjivanja pogleda s potpunim strancem ili prijateljem.

Podijelite pogled i vi!

A.M.

Oglas

Komentiraj

komentari