Tko je dalmatinske vatrogasce skinuo u ružičaste grudnjake?

Borba protiv raka dojke ove godine je u Hrvatskoj bila posebno zanimljiva, zahvaljujući Husqvarninom natječaju za vatrogasce. Ružičastu motornu pilu nije se moglo osvojiti bez truda, a najbolji smisao za humor i kreativnost pokazali su dugopoljski vatrogasci.

15. prosinac 2017. – Primopredajom ružičaste motorne pile Husqvarna 450 Rancher članovima DVD-a Dugopolje službeno je završila akcija Pila za DVD. Članove Dobrovoljnih vatrogasnih društava Husqvarna je naime pozvala da na neki način obilježe listopad kao mjesec borbe protiv raka dojke, a najhrabrija društva odazvala su se pozivu i zaradila korisne poklone.

Diljem svijeta upravo vatrogasci su ti koji se često uključuju u akcije borbe protiv raka dojke. Na razne načine – od duhovitih objava na Facebook stranicama, do nošenja ružičastih majica ili izrade plakata u svom naselju. Željeli smo ovu lijepu tradiciju pokrenuti i u Hrvatskoj. Možda odaziv nije bio ogroman, ali svaka prijava nam je prirasla srcu – poručila je Martina Drezga, direktorica tvrtke Drezga, koja zastupa Husqvarnu u Hrvatskoj.

Vatrogasci su svakako pojam muževnosti, a da osim hrabrosti za borbu protiv vatre imaju i druge vrste borbe, pokazali su apsolutno svi koji su se odazvali. Pobjednici, DVD Dugopolje navukli su zato čak i ružičaste grudnjake. Nisu time postali ništa manje muževni, jer istraživanje nedavno provedeno u Hrvatskoj pokazalo je da većina ispitanika smatra da je muževno brinuti o ženskom zdravlju – čak 73 posto!

Ako smo na ovaj način potaknuli makar jednu ženu da napravi samopregled ili se odazove mamografiji, apsolutno se isplatilo. Naravno da nam je potrebna i pila i da nam svaki komad opreme puno znači, ali prije svega smo ljudi. I naše prijateljice, žene, sestre i majke može pogoditi rak dojke i zato smo se odazvali akciji – rekao je Bože Rogošić, zapovjednik DVD-a Dugopolje.

Ovom donacijom Husqvarna je zaokružila projekt donacije vatrogasnim društvima za 2017. godinu, kojima je ukupno donirala 25 motornih pila i setova. Broj donacija je i veći kad se zbroje i donacije koje je tvrtka ostvarila s partnerima –  sveukupno 40 setova za dobrovoljna vatrogasna društva, ukupne vrijednosti veće od 200.000 kuna.

Oglas

Komentiraj

komentari