Tony Cetinski otvara zadnji vikend Špancirfesta

Predzadnji dan Špancirfesta obilježit će koncert jednog od najpoznatijih pop pjevača u Hrvatskoj, Tonya Cetinskog s početkom u 22.30 sati na glavnoj pozornici na Starom Gradu. Uz njega, posjetitelje varaždinskog festivala kreativnosti zabavljat će Perpetuum Jazzile u Vili Bedeković te bogat glazbeni program na preostalim pozornicama. Glavni trg baroknoga grada pretvorit će se u plesni podij na kojem će Hrvatska funk delegacija održati veliki završni tulum od 18 do 01 sat.

Sedam vrhunskih DJ-eva za ovu priliku spremaju posebno zanimljiv i uzbudljiv glazbeni program kreiran iz bogatih kolekcija gramofonskih ploča čiji zvukovi imaju moć rasplesati publiku od 7 do 77 godina. Osim tuluma, u suradnji s Hrvatskom funk akademijom za ovogodišnje špancirere organizirane su i dvije vrlo zanimljive glazbene radionice. Radi se o DJ Radionici koja je počela jučer, a traje još i danas od 10 do 13 sati te od 14 do 17 sati, dok se Radionica Scratchanja održava u isto vrijeme u II. Osnovnoj školi Varaždin.

Oni koji nisu stigli prošli vikend otisnuti svoju Špancirfest majicu na šahtu, moći će to ponovno učiniti danas i sutra u Kreativnici od 18 do 19 sati. Cijeli vikend u prostoru bivše varaždinske sinagoge Saša Živković izvodit će svoj projekt Sistemska mandala 4, od 10 do 20 sati. Postavljanje je otvoreno za javnost, a izložba će službeno biti otvorena sutra u 19 sati.

I jučerašnji špancireri mogli su uživati u bogatom i raznovrsnom programu. Zvonko Bogdan i njegovi tamburaši oduševili su publiku Vile Bedeković, dok su ljubitelji nešto drugačijeg žanra uživali u hitovima popularnog benda Pavel na Kapucinskom trgu. Na pozornici Kraljevske zone nastupili su energični Gustafi.

Tijekom dana, Špancirfest je posjetio direktor Hrvatske turističke zajednice Ratomir Ivičić koji je festivalu čestitao 18. rođendan te razgledao ponudu brojnih izlagača te savjetnica ministra turizma Božica Lapić.

Oglas

Komentiraj

komentari