Trebaju li djeca treba učiti na praznicima

Škola kao da je jučer počela, a već se ‘u daljini’ vide praznici. Ovisno o rezultatu, provod preko praznika neće za svakoga biti isti.

Ako imate odlikaše, onda je pošteno da ih pustite da se “ispušu” i knjige odlože sa strane. Fizička aktivnost, intenzivnije druženje s vršnjacima i više sna nego inače sigurno će im goditi, pa će se osvježeni vratiti u školske klupe. Uostalom, oni su to i zaslužili.

Ako vaše dijete ima problema s ocjenama, onda imate pravo natjerati ga da i na praznicima uči, kako bi bilo bolje. Međutim, psiholozi kažu da u tome ne treba pretjerivati.

Ukoliko budete prestrogi i uskratite djetetu da se igra i druži, samo zato što je popustio s ocjenama, bit će vrlo nesretan. A pritom, to uopće neće biti garancija da će zablistati na novim ispitima. Zato je važno da budete umjereni u “očitavanju lekcija” i zajednički dođete do rješenja koliko bi tjedno i kada trebalo učiti, a koliko bi mu vremena ostalo za igru i druge aktivnosti. Uz dobru organizaciju i lijepe riječi, sve može postići na obostrano zadovoljstvo.
M.Z.

Oglas

Komentiraj

komentari