Treći nastavak iz popularnog serijala nagrađivane domaće autorice: Hana i Janko i dječak koji nestaje

Nakon velikog uspjeha knjiga „Hana i Janko i slučaj odlutale pidžame“ i „Hana i Janko i tajanstvena buka u školskoj svlačionici“ Nives Madunić objavila je treći nastavak neodoljive priče o zgodama Hane i Janka.

mozaik

U najnovijem naslovu „Hana i Janko i dječak koji nestaje“ dječak Luka ne zna izgovoriti glas r i još uvijek se muči s pisanjem slova i brojeva. Zbog toga je šutljiv, tužan i sve češće izostaje s nastave. Dok Hana razmišlja kako bi mu pomogla, Janka više zanima tko je tajanstvena osoba s neobičnom kapom koja se mota dvorištem gradskog muzeja. Kada dječak Luka nestane, Janko je uvjeren da je u pitanju otmica…

Ova knjiga idealna je za početnike u čitanju zbog lako čitljivih slova, a simpatične i vesele ilustracije Darka Kreča oduševiti će najmlađe čitatelje i privući njihovu pažnju.

Nives Madunić Barišić je urednica i dramaturginja na HRT-u te autorica dramskih i proznih tekstova. Za djecu je napisala nekoliko igrokaza: „Mala zelena gusjenica“, „Naša je mama postala zmaj“, „Ispod zvončića se rodio kraljević“ i „Luzer ili faca“. Napisala je i romane „Tajna čokoladnih bombona“, „Lunapark“, „Dlakava ljubav“ i „Mrak ili strah“. Primila je i nagrade za svoj rad, ali za njih još ne mora imati posebnu policu. Premda ne voli previše isticati svoje mjesto pod suncem, ipak se rado hvali da je mama dvjema djevojčicama, kao da je to njezin najveći uspjeh.

 

Oglas

Komentiraj

komentari