Trgovački lanac BILLA donirao 100 tisuća kuna UNICEF-u za projekt potpomognute komunikacije za djecu s teškoćama

UNICEF i trgovački lanac BILLA udružili su snage na programu „Potpomognuta komunikacija za djecu s teškoćama“ kako bi djeci s teškoćama u razvoju omogućili lakše komuniciranje, učenje i razvijajanje svojih potencijala.  U sklopu suradnje, od svakog prodanog albuma „Čarobne avanture” BILLA i njeni kupci donirali su dvije kune za provođenje projekta, čime je prikupljeno 37.400 kuna. BILLA je dodatno donirala 62.600 kuna kako bi ukupna vrijednost donacije iznosila 100 tisuća kuna.

Završna svečanost suradnje obilježena je projekcijom animiranog filma „Kung Fu Panda 3“ u kinu Tuškanac, na kojoj su predstavnici Bille uručili UNICEF-u ček za donaciju od 100 tisuća kuna. Zahvalnicu na pruženoj podršci u provođenju programa potpomognute komunikacije za djecu s teškoćama predstavnicima Bille je uručila glumica i UNICEF-ova podržavateljica Mirna Medaković Stepinac.

„Veseli nas što su Billa i njeni kupci prepoznali važnost pružanja jednakih prilika i mogućnosti djeci s teškoćama u razvoju. Upravo je to najvažniji cilj ovog projekta, omogućavanje djeci koja ne mogu govorom izraziti što misle i osjećaju da ih okolina bolje razumije i da razviju sve svoje potencijale“, izjavila je Valentina Otmačić, predstojnica Ureda UNICEF-a u Hrvatskoj.

„Billa se uvijek aktivno uključuje u život zajednice u kojoj posluje te smo iznimno zadovoljni što smo kroz suradnju s UNICEF-om obuhvatili velik broj obitelji u svim županijama i Gradu Zagrebu te se nadamo da smo im uljepšali i olakšali svakodnevicu i komunikaciju njihove djece. Ovaj vrijedan projekt potpomognute komunikacije za djecu s teškoćama u razvoju prepoznali su i naši kupci te im zahvaljujemo na sudjelovanju i prikupljenim sredstvima“, izjavio je Velimir Smetko, direktor marketinga Bille.

Donirana sredstva UNICEF će usmjeriti u edukaciju stručnjaka i roditelja o korištenju tableta s aplikacijama i programima za potpomognutu komunikaciju, a procjenjuje se da će oko 60 posto djece rane dobi koja imaju razvojna odstupanja ili teškoće imati koristi od ovog programa.

 

 

Oglas

Komentiraj

komentari

1 komentar