Tri jednostavna recepta za prve korake uz crveno meso

Posljednja provedena istraživanja potvrđuju da kod izbora pravilne prehrane i izgradnje pozitivnog odnosa prema hrani važnu ulogu u razvoju djeteta imaju upravo roditelji. Utjecaj roditelja i njihovo usmjeravanje djeteta prema pravom izboru namirnica ključno je pri stvaranju prehrambenih navika od najranijih dana.

Stoga je u potpunosti razumljiva briga mladih mama izazvana brojnim pitanjima kod uvođenja dohrane, koja i za mamu, ali i za bebu predstavlja veliku promjenu i izazov.

Da bismo vam olakšali ovaj korak na putu odrastanja vašeg mališana donosimo u nastavku tri jednostavna recepta s kojima ćete, zajedno s vašom bebom, polizati prste.

1. Pečenje za prste polizat, od 10 mjeseci

Sastojci:
40 g svinjetine
1 mladi krumpir
1 mlada mrkva
1 jušna žlica maslinovog ulja
Priprema:
U posudu za pečenje stavite ulje i malo vode te posložite meso i povrće. Sve pokrijte s aluminijskom folijom i pecite na 180 stupnjeva 1 do 1,5h. Gotovo pečenje smiksajte u mesnu kašicu za prste polizat”.

2. Juneći baby gulaš, od 9 do 10 mjeseci

Sastojci:
40 g mljevene junetine
¼ luka ili komorača
½ mrkve
½ tikvice
1 čajna žličica suncokretovog ulja
2 jušne žlice palente

Priprema:
Na suncokretovom ulju prodinstajte sitno sjeckani luk ili komorač, ribanu mrkvu i ribanu tikvicu. Dodajte mljevenu junetinu i malo vode te dinstajte dok meso ne omekani i sve skupa zgusne u ukusan umak. Umak možete dodatno usitniti štapnim mikserom. Palentu skuhajte na vodi i prelijte s umakom.

3. Baby bolognese, od 12 mjeseci

Sastojci:
40 g mljevenog mesa
2 jušne žlica sitne tjestenine
½ mrkve
½ tikvice
¼ luka ili komorača
1 čajna žličica maslinovog ulja

Priprema:

Na maslinovom ulju prodinstajte sitno sjeckani luk ili komorač, ribanu mrkvu i tikvicu te dolijte malo vode i dodajte mljeveno meso. Gotovi baby bolognese umak prelijte preko kuhane tjestenine.

Izvor: www.pressclipping.hr

Oglas

Komentiraj

komentari