U kategoriji za najbolji kulturni projekt nagrađen Nikola Tesla – Mind from the Future

Multimedijski izložbeni projekt Nikola Tesla – Mind from the Future u produkciji Real grupe osvojio je 2. mjesto u kategoriji za najbolji kulturni projekt na Eventiada IPRA Golden World Awards 2018 u Moskvi. Projekt realiziran u partnerstvu s Hrvatskim društvom likovnih umjetnika oduševio je međunarodni žiri kvalitetnom idejom i uspješnom provedbom.

„Posebno smo ponosni što smo javnosti imali priliku predstaviti dosad neviđen umjetnički projekt koji je do samog kraja izložbe u Zagrebu pogledalo više od 110.000 ljudi. Ova nagrada je dokaz da je izložba oduševila i strani žiri i da ima potencijal osvojiti i posjetitelje izvan Zagreba. Cijelom timu uključenom u projekt ovo je samo dodatni poticaj za daljnji rad na stvaranju preduvjeta za predstavljanje Nikole Tesle svijetu. Uz kreativno vodstvo autorice i kustosice izložbe Helene Bulaje Madunić, produkcijski tim intenzivno radi na postavljanju izložbe u Budimpešti čije je otvorenje rezervirano za 15. svibnja 2019. Nakon Zagreba i Budimpešte, izložba putuje u New York, gdje će vrata posjetiteljima otvoriti u veljači 2020. Drago nam je što ćemo imati priliku promovirati Nikolu Teslu kao dio hrvatske baštine u svijetu“, izjavio je glavni izvršni producent, Krešimir Renzo Prosoli, CEO Real grupe.

Međunarodna udruga za odnose s javnošću (IPRA) zaprimala je prijave za najveću komunikacijsku nagradu na području istočne Europe koja se dodjeljuje od 1990. godine – Eventiada IPRA Golden World Awards 2018 te promovira regionalne i međunarodne kampanje koje su implementirali globalni brendovi i vodeće korporacije u istočnoj Europi, zemljama ZND-a i središnjoj Aziji. Ove godine prijave su zaprimljene iz 13 zemalja, a međunarodni žiri birao je nominirane i pobjednike po kriterijima: usklađenost s međunarodnim standardima, inovativnost pristupa, kvaliteta istraživanja, planiranja i provedbe, kvaliteta finalnog projekta i evaluacija.

Pobjednici su nagrađeni na svečanosti u Moskvi uz članove međunarodnog žirija, čelnike najvećih međunarodnih korporacija, predstavnike međunarodnih udruga za odnose s javnošću, kao i uz članove stručne javnosti, kolege i prijatelje iz regije.

M.Z.

Oglas

Komentiraj

komentari